Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απόπειρα εκβιασμού πίσω από τη συμπλοκή της Καλλιθέας – Ηθικός αυτουργός ορθοπεδικός από την Πάτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο 47χρονος ορθοπεδικός από την Πάτρα αναζητούσε κάποιον για να εκβιάσει άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Ασφάλειας, ο 47χρονος γιατρός είχε δανείσει σε γυναίκα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το οποίο δεν του είχε επιστραφεί. Για αυτό και φέρεται να θέλησε να την εκβιάσει. Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής έρευνες, βρήκε ως μεσάζοντα τον ομογενή από την ΕΣΣΔ και του ζήτησε να του βρει άτομο για να… φέρει εις πέρας τον εκβιασμό!

Στον 47χρονο γιατρό αναμένεται να ασκηθεί δίωξη για ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης. Εκτιμάται ότι η συνάντηση που οδήγησε στην αιματηρή συμπλοκή της Καλλιθέας έγινε για αυτό ακριβώς το σκοπό.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11:20 το πρωί της Παρασκευής στην Καλλιθέα, όταν τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκριναν ύποπτους τρεις άνδρες που στέκονταν και συζητούσαν στη μικρή πλατεία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Ξενοφώντος, απέναντι από τα ΕΛΤΑ. Πλησίασαν να τους ελέγξουν και ενώ αρχικά όλα έδειχναν κανονικά, ο έλεγχος κατέληξε σε συμπλοκή με έναν τραυματία και στην προσαγωγή ακόμη δυο ατόμων.
Ισχυρές δυνάμεις συγκεντρωμένες στο σημείο της συμπλοκής - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι αστυνομικοί ζήτησαν τα στοιχεία των τριών υπόπτων. Ο πρώτος δήλωσε γιατρός από την Πάτρα, ο δεύτερος δήλωσε επίσης την ταυτότητά του και ο τρίτος δήλωσε πως είναι Βούλγαρος υπήκοος αλλά δεν είχε ταυτότητα μαζί του. Την είχε όμως στο αυτοκίνητο, που ήταν παρκαρισμένο εκεί κοντά.

Ξαφνικά όμως, έσπρωξε έναν από τους αστυνομικούς και τράβηξε πιστόλι, σημαδεύοντας έναν από τους αστυνομικούς. Όμως ο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ πρόλαβε και πυροβόλησε πρώτος, τραυματίζοντάς τον στον ώμο και στο χέρι. Ο Γεωργιανός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η κατάθεσή του θα ρίξει περισσότερο φως την υπόθεση.
Ασθενοφόρο παρέλαβε τον Γεωργιανό τραυματία - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο τραυματίας έφερε πάνω του πιστόλι USP που ανήκει σε αστυνομικό. Έχει χαραγμένο πάνω του το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας και είχε κλαπεί πριν από ενάμιση χρόνο από σπίτι αστυνομικού στην Καισαριανή.

Στην πρώτη τους κατάθεση, ο γιατρός και ο ομογενής δήλωσαν ότι απλώς τον περίμεναν στο σημείο για προσωπική τους υπόθεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε