Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Αργολίδα: Πούλαγαν αυτοκίνητα μέσω Ίντερνετ αλλά… εξαφανίζονταν μόλις έπαιρναν τα λεφτά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Τρίπολης, η πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης, μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν στο Ναύπλιο με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις Έλληνες -δυο γυναίκες 28 και 26 ετών  και ένας 64χρονος- οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν άλλους τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες 40, 36 και 53 ετών και μία 32χρονη,  μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Από το 2009 εξαπατούσαν κόσμο

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε ολόκληρη τη χώρα για να έχουν παράνομο κέρδος από την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μέσω διαδικτύου.

Η εξαπάτηση γινόταν μέσω καταχώρησης ηλεκτρονικών αγγελιών για πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίες ωστόσο ήταν εικονικές και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Με αυτό τον τρόπο έπαιρναν από τους υποψήφιους αγοραστές χρηματικά ποσά, τα οποία τους κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ως προκαταβολή.

Η απάτη ήταν καλά σχεδιασμένη

Ο 64χρονος συστηνόνταν στους υποψήφιους αγοραστές με την ιδιότητα του ιατρού ή του δικηγόρου, πείθοντάς τους να καταθέτουν χρηματικά ποσά κυρίως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 40χρονου και της 32χρονης. Στην συνέχεια, τα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, της 28χρονης και του 53χρονου, τα οποία έκαναν ανάληψη άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι και έρευνες σε σπίτια, σε κατάστημα και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας φορητός ηλεκτρονικό υπολογιστής, το χρηματικό ποσό των 9.345 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, μια κάρτα ανάληψης χρημάτων, ένα μπλοκ επιταγών, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι από τις 19 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και σήμερα,
έχουν καταγγείλει εξαπάτηση σε βάρος τους 13 άτομα, τα οποία κατέθεσαν συνολικά, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 39.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Ναυπλίου…

Η αστυνομία ζητά από πολίτες που έχουν εξαπατηθεί με τέτοιον τρόπο, να επικοινωνήσουν με την Ασφάλεια Ναυπλίου στα τηλέφωνα 27520-98751 και 27520-22458 και να το καταγγείλουν.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη:Ο “Αγιος Βασίλης” στο αστυνομικό τμήμα για την εκμετάλλευση των ελαφιών του

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε