Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Άρωμα” τρομοκρατίας σε επτά ληστείες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει δυο ληστείες που έγιναν μέσα σε τρία 24ωρα τις τελευταίες μέρες, αλλά και άλλες πέντε που έχουν γίνει στο παρελθόν

καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν σχέση με το λεγόμενο “τρομοκρατικό ταμείο”.
Η πρώτη που έχει μπει στο στόχαστρο της αντιτρομοκρατικής είναι αυτή που έγινε την περασμένη Παρασκευή σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα με λεία περίπου 500.000 ευρώ και η δεύτερη χθες το πρωί σε υποκατάστημα και πάλι της Εθνικής στην Αιγείρα με λεία περίπου 25.000 ευρώ.
Το γεγονός ότι οι ληστείες έγιναν με πανομοιότυπο τρόπο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν οι ίδιοι ή μέλη της ίδιας ομάδας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας… μοιρίζει τρομοκρατία, λένε οι αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης των ληστών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μία τουλάχιστον από τις ληστείες να σχετίζεται με προσπάθεια χρηματοδότησης ομάδων του εγχώριου «αντάρτικου πόλεων». Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ληστειών είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές συνολικά τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.
Οι ληστείες έχουν σημαντικές ομοιότητες με δύο άλλες με στόχο πάλι υποκαταστήματα της Εθνικής που σημειώθηκαν στις 25 Ιουνίου 2010 στην Πρέβεζα και στις 15 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο. Και σε αυτές τις ληστείες οι δράστες ήταν δύο που φορούσαν κράνη, κρατούσαν βαριοπούλες και χρησιμοποίησαν κλεμμένη μοτοσικλέτα.
Στη ληστεία χθες στην Αιγείρα αυτό που εντυπωσίασε τους αστυνομικούς ήταν οτι οι δυο ληστές που μπήκαν με τα καλάσνικοφ στην τράπεζα ήταν τόσο ψύχραιμοι που περίμεναν ένα δεκάλεπτο ώσπου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Αυτή τη φορά οι δράστες ήταν τρεις. Υπήρχε και συνεργός που βοήθησε στη διαφυγή.
Μετά τη χθεσινή ληστεία μπαίνει στη λίστα με τις ύποπτες και αυτή στην Αμφίκλεια, αν και είχε κινήσει από την πρώτη στιγμή υποψίες, τώρα ο τρόπος δράσης μοιάζει πανομοιότυπος.
Παράλληλα ερευνώνται οι ληστείες που έγιναν από “ζευγάρια” δραστών σε Σχηματάρι,Διακοπτό,Καλάβρυτα και Αιγίνιο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε