Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Aρχισαν οι πολιτικές μπαλωθιές μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Aρχισαν οι πολιτικές μπαλωθιές μετά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

– Τηλεφωνικές επικοινωνίες Αντώνη Σαμαρά με Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα
– Κεδίκογλου: “Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν υπάρχει συμβολική ή κατανοητή βία. Μία είναι η βία και πρέπει να εξοστρακιστεί”
ΣΥΡΙΖΑ: “Δεν υπήρξε παρακράτος και τρομοκρατία από την επίσημη Αριστερά. Υπήρξε όμως από την ακροδεξιά”
– Δεκάδες τα ερωτήματα για τη φύλαξη των γραφείων της Ν.Δ. μετά το μπαράζ επιθέσεων
– Στο μικροσκόπιο οι 9 κάλυκες του όπλου, συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες οι αστυνομικοί
– ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η επίθεση που έγινε τα ξημερώματα στα γραφεία της ΝΔ και η σφαίρα που έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού, από τους άγνωστους με τα καλάσνικοφ συντηρεί και μάλιστα φουντώνει ακόμα περισσότερο την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν καταδίκασε την επίθεση, ωστόσο άφησε αιχμές για δράση παρακρατικών. Σε δηλώσεις στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι «η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι απόλυτα καταδικαστέα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ».

«Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα θέματα της συγκυρίας, σπέρνουν τον φόβο στους πολίτες και εκφοβίζουν την κοινή γνώμη» ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης. «Βλέπω ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ψυχραιμία από αυτά που ακούω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» συμπλήρωσε και έκανε λόγο «για προσπάθεια σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».
«Είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, είτε είναι βαλτοί τρομοκρατικοί, είναι βέβαιο ότι βλάπτουν το λαό» επισήμανε, από την πλευρά του, ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Προσέθεσε πως με αυτές τις κινήσεις τρομοκρατείται ο λαός και “λουφάζει”, ενώ αλλάζει η ατζέντα.

Στο πνεύμα του πολιτικού πολιτισμού, ο Αλέξης Τσίπρας από το Βερολίνο όπου βρίσκεται επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ το ίδιο είχε κάνει νωρίτερα και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

H επίθεση καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και στην Βουλή, ενώ εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Μανώλης Γλέζος. Είπε ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται παρακρατικοί φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ!

«Η καταδίκη είναι αυτονόητη, τέτοιες ενέργειες δεν είναι έκφραση δυσαρέσκειας ή τιμωρίας, ενώ το σημερινό επεισόδιο δείχνει μια κλιμάκωση», τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Και η ΔΗΜΑΡ καταδίκασε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. “Τα γεγονότα αυτά συνιστούν σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία μας και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας.
Αυτή την ώρα χρειάζεται η ομόθυμη καταδίκη των φαινομένων βίας από όλο τον πολιτικό κόσμο. Επιβάλλεται να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο, που θα απομονώσει εκείνους που τρομοκρατούν. Η βία είναι φασισμός.”

Το χρονικό της επίθεσης

Οι εικόνες κάνουν το γύρo του κόσμου. Οι άγνωστοι αποκαλύπτεται ότι πυροβόλησαν τουλάχιστον εννέα φορές κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας.
Αν και από απόσταση η δύναμη του πολεμικού όπλου ήταν αρκετή για να φτάσουν οι σφαίρες ακόμη και στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

Το γραφείο του Πρωθυπουργού όπου εντοπίστηκε η μια από τις σφαίρες
Το σημείο στο οποίο εξοστρακίστηκε η σφαίρα στον τοίχο του γραφείου του Πρωθυπουργού
Το σημείο όπου κατέληξε η σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού

Η σφαίρα αφού διαπέρασε το τζάμι του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά έκανε τριπλό “γκελ”. Χτύπησε αρχικά στον πλαϊνό τοίχο του γραφείου, εξοστρακίστηκε στο ταβάνι και από κει στον απέναντι τοίχο όπου έχασε τη δύναμή της και κατέληξε στο πάτωμα.

Το εξωτερικό του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά

Το “χτύπημα” θεωρείται “αναβαθμισμένο” σε σχέση με τα τελευταία χτυπήματα από τρομοκρατικές ομάδες. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου οδηγεί τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για το ποια οργάνωση μπορεί να κρύβεται από πίσω (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Το σημείο απ' όπου πυροβόλησαν οι δράστες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας: “Από την μέχρι τώρα εξερεύνηση του χώρου έχουν βρεθεί:
Ÿ μία βολίδα, η οποία διαπέρασε την τζαμαρία του 3ου ορόφου και βρέθηκε εντός του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά,Ÿ μία βολίδα που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου,
 εννέα (9) κάλυκες Kalashnikov σε νησίδα, στον παράδρομο της Λ. Συγγρού, στο ύψος του αριθμού 348.”

Στην περιοχή από την πρώτη στιγμή έχει σπεύσει μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αλλά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Το επεισόδιο έγινε γύρω στις 03:00. Αμέσως ενημερώθηκε ένα περιπολικό και έσπευσε στο σημείο. Επιτόπου εντοπίστηκαν εννέα κάλυκες από πολεμικό όπλο τύπου “καλάσνικοφ”.


Το σημείο απ’ όπου πυροβόλησαν οι δράστες, από το πλάι της υπόγειας διάβασης στην απέναντι πλευρά του δρόμου δείχνει ότι οι δράστες ήθελαν να “γαζώσουν” το κτίριο. Η απόσταση από το κτίριο είναι τουλάχιστον 70 μέτρα. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν βάλει στο στόχαστρό τους την πινακίδα των γραφείων στο πλάι του κτιρίου και έτσι η μια από τις σφαίρες κατέληξε στο γραφείο του πρωθυπουργού.
Τα σημεία στα οποία εντόπισαν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής του κάλυκες από το “καλάσνικοφ”

Λίγο μετά την επίθεση, στις 03:10 εντοπίστηκε στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες. Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο αυτό να χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των γραφείων της Ν.Δ.

Το αυτοκίνητο όπως αποδείχθηκε είναι κλεμμένο από την περιοχή της Μεταμόρφωσης. Το γεγονός ότι κλάπηκε χθες σε συνδυασμό με την περιοχή και τον χρόνο που παραδόθηκε στις φλόγες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Καθώς βρέθηκαν μέχρι στιγμής κάλυκες από ένα τύπου όπλο οι αστυνομικοί μιλούν για ένα όπλο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες ήταν δύο, όμως όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαιο θεωρείται και το γεγονός ότι υπήρχαν και άλλα άτομα που έδρασαν ως ομάδα υποστήριξης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά

Πως κατάφεραν να φτάσουν οι άγνωστοι σε απόσταση αναπνοής από το σημείο; Γιατί το σημείο δεν φυλάσσεται; Υπήρξαν επιπλέον μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων των τελευταίων ημερών; Αν ναι, γιατί δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν διαθέτει αλεξίσφαιρο τζάμι το γραφείο του Πρωθυπουργού;

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κένο» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Όλα αυτά μετά από 17 συνεχόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε διάφορους στόχους τις τελευταίες ημέρες. Το γεγονός ότι σήμερα χρησιμοποιήθηκε πολεμικού τύπου όπλο αλλάζει όμως τα δεδομένα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Διαβάστε επίσης:

 

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αιχμές για παρακρατικούς πίσω από την επίθεση στη ΝΔ

Σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού – Εννιά κάλυκες από “καλάσνικοφ” βρήκε η αστυνομία – Ξημερώματα “χτύπησαν” οι τρομοκράτες στα γραφεία της Ν.Δ.

Κλίμα τρομοκρατίας! Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται ενώ η ΕΛΑΣ φοβάται για θύματα – Έκτακτα μέτρα μετά το μπαράζ επιθέσεων

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Σίμου Κεδίκογλου – Τι αποκαλύπτουν αυτόπτες μάρτυρες στο NewsIt

Μπαράζ εμπρησμών σε γραφεία της ΝΔ, της ΔΕΗ και τράπεζες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε