Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Αστυνομικός σε κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν 21 άτομα!

Αστυνομικός σε κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν 21 άτομα!

To πολυμελές κύκλωμα που έκλεβε καύσιμα εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.  Από τα 20 άτομα που συνελήφθησαν, τα περισσότερα είναι οδηγοί βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έκλεβαν μέρος των καυσίμων που επρόκειτο να μεταφέρουν στα βενζινάδικα κι αφού μετέφεραν τις κλεμμένες ποσότητες σε μάντρα αυτοκινήτων, στη συνέχεια τις πουλούσαν σε τρίτους.

Κάθε μέρα έκλεβαν 2,3 τόνους υγρών καυσίμων ενώ η δράση τους κράτησε για σχεδόν ένα χρόνο.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Απάτης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης Νομοθεσίας «Οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών και άλλων διατάξεων» και «Πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Μεταξύ των συλληφθέντων και ένας 50χρονος αστυνόμος που υπηρετεί σε τμήμα της Θεσσαλονίκης και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.



Πως δρούσε η σπείρα

Oι οδηγοί των βυτιοφόρων, σε καθημερινή βάση παραλάμβαναν ποσότητες υγρών καυσίμων από εταιρείες πετρελαιοειδών της Θεσσαλονίκης, τις οποίες όφειλαν στη συνέχεια να παραδίδουν σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

 Όμως, οι οδηγοί των βυτιοφόρων, αντί να μεταφέρουν στα πρατήρια τις ποσότητες των υγρών καυσίμων που παραλάμβαναν προηγουμένως, έκλεβαν ένα μέρος τους και το αποθήκευαν σε βυτία, ακινητοποιημένα οχήματα και κοντέινερ, τα οποία βρίσκονταν σε μάντρα αυτοκινήτων που είχαν επινοικιάσει από δύο από τα μέλη της σπείρας. Μετά, τα μεταπωλούσαν.

Εκτιμάται ότι κάθε μέρα έκλεβαν περίπου2.300 λίτρα.

Σε έρευνα που έγινε  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία και Υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε., βρέθηκαν στην μάντρα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων:

  • 12.365 λίτρα διαφόρων ειδών καυσίμων,
  • χρηματικό ποσό των 7.320 ευρώ,
  • μία φυγόκεντρος αντλία απάντλησης καυσίμων,
  • πλήθος πλαστικών σφραγίδων των εταιρειών διανομής πετρελαιοειδών, τις οποίες παραβίαζαν από τις θύρες σφράγισης των βυτίων
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Ετοιμάζεται… παγίδα για εκείνους που νοθεύουν καύσιμα!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε