Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αθώος για επτά ληστείες ο Σίμος Σεϊσίδης

Λόγω αμφιβολιών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τον αναρχικό Σίμο Σεϊσίδη για την υπόθεση 7 ληστειών που φέρονται να είχαν διαπράξει οι «ληστές με τα μαύρα».

Βασικότερη ληστεία για την οποία κατηγορούνταν ο Σεΐσίδης ήταν αυτή στην Εθνική Τράπεζα της οδού Σόλωνος, τον Ιανουάριο του 2006.

Μετά από πολυήμερη διαδικασία, οι Εφέτες έκριναν ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο, λόγω αμφιβολιών, αλλά ο Σεΐσίδης θα επιστρέψει στη φυλακή, καθώς παραμένει κρατούμενος για άλλες υποθέσεις.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε στην αθωωτική απόφαση καθώς, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του κατηγορουμένου, ενώ είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι ούτε ένας μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε ως δράστη ληστείας.

Ο Σεϊσίδης αντιμετώπιζε κατηγορίες για ληστείες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μετά την ληστεία της ΕΤΕ στην Σόλωνος, ο Σεΐσίδης ήταν καταζητούμενος και συνελήφθη τον περασμένο Μάιο στο Γκάζι, ενώ είχε προηγηθεί ληστεία σε μεγάλο πολυκατάστημα στην περιοχή του Ρέντη.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε, πισώπλατα, πυρά αστυνομικού που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι, ενώ στη συνέχεια ακρωτηριάστηκε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε