Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αχαΐα: Έπιασαν δύο εμπόρους ανθρώπων! Είχαν αλλοδαπούς εργάτες-δούλους χωρίς να τους πληρώνουν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνελήφθησαν σε περιοχή της Χαλανδρίτσας τα δυο άτομα που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Πρόκειται για τον Έλληνα ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής εγκατάστασης 48 ετών και την Ρουμάνα επιστάτρια των εργατών του, ηλικίας 38 ετών.

Ο 48χρονος κατηγορείται επίσης, για εισφοροδιαφυγή καθότι απασχολούσε συνολικά οκτώ εργάτες ανασφάλιστους, στην πτηνοτροφική του εγκατάσταση.
Από τους αστυνομικούς ελευθερώθηκε μια 20χρονη Ρουμάνα, την οποία οι δύο συλληφθέντες με χρήση βίας και απειλές κατακρατούσαν, εξαναγκάζοντας την να εργάζεται για 14 ώρες καθημερινά χωρίς πληρωμή, ασφαλιστική κάλυψη και υγειονομική περίθαλψη!

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου της 20χρονης στη Ρουμανία μέσω της Interpol.
Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν να εντοπίσουν την πτηνοτροφική εγκατάσταση στην οποία έμενε τόσο η 20χρονη Ρουμάνα παθούσα όσο και άλλοι αλλοδαποί εργάτες.

Μετά από παρακολούθηση, οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδριτσας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο 48χρονος ιδιοκτήτης του πτηνοτροφείου και η 38χρονη επιστάτρια των εργατών του.
Από την ερευνά που ακολούθησε προέκυψε ότι από 14-8-2012 έως σήμερα η 20χρονη διέμενε παρά τη θέληση της και εργαζόταν στην πτηνοτροφική εγκατάσταση του 48χρονου, επί 14ωρο καθημερινά, χωρίς να αμείβεται ενώ αρχικά της είχε υποσχεθεί νόμιμη εργασία με αμοιβή 500 ευρώ μηνιαίως.

Από τους ελέγχους που ακολούθησαν προέκυψε ότι στο πτηνοτροφείο εργάζονταν έξι ακόμα άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, οι οποίοι ήταν επίσης ανασφάλιστοι και χωρίς υγειονομική περίθαλψη ενώ δεν κατείχαν και προβλεπόμενα για εργασία πιστοποιητικά.
Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα ημερολόγιο – ατζέντα με πρόχειρες σημειώσεις από ημερομηνίες, ονόματα και αντίστοιχα ποσά για την είσπραξη αμοιβών του κάθε εργάτη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Η προανάκριση, η οποία είναι σε εξέλιξη, ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Σύζυγος υποψήφιας της Χρυσής Αυγής αναζητείται για ρατσιστική επίθεση

Στα 27 της χρόνια έκανε βουτιά θανάτου στον Ισθμό

Ιωάννινα: Μετέφερε με το αυτοκίνητο πάνω από 242 κιλά χασίς! ΦΩΤΟ

Δύο ομάδες διαρρηκτών είχαν ρημάξει όλη την Κέρκυρα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε