Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αχαϊα: Χτυπούν μετανάστες με γκλοπ στα γεννητικά τους όργανα!

Αχαϊα: Χτυπούν μετανάστες με γκλοπ στα γεννητικά τους όργανα!

Καταγγελία σοκ από την οργάνωση “γιατροί του κόσμου” σε σχέση με τη βία κατά μεταναστών στην Πάτρα…

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: “Οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα…

Χτυπήματα από γκλόπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.

Επιπρόσθετα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης, αποκλεισμό που συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη. Επισημαίνουμε την αντίφαση, όργανα του κράτους να υπονομεύουν δράσεις που πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.

Οι Γιατροί του Κόσμου διαθέτουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης, θα πράξουν ό,τι χρειαστεί μέχρι αυτό για να γίνει πράξη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε