Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτά είχε πάνω του ο 29χρονος που έστειλε τρομοδέμα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε, ΔΝΤ!

τρομοδέμα

– Υλικά για… αμέτρητα τρομοδέματα είχε πάνω του ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης!
– Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει όλα όσα είχε μέσα στους τρεις σάκους που κουβαλούσε
– Πλαστές ταυτότητες, πιστόλια, πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο και πολλά, πολλά ακόμη
– Πρόκειται για μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Παλαιότερα είχε συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο
– Είναι ο άνθρωπος που κατασκεύασε το τρομοδέμα που στάλθηκε στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και αυτά που στάλθηκαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ!
– Πώς τον… έκαψε ένα αποτύπωμα που βρέθηκε
– Νέα βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της σύλληψης – Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Το τρομοδέμα που στάλθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ένα αποτύπωμα… Αυτό ήταν που “πρόδωσε” τον 29χρονο άνδρα που συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα από την Αντιτρομοκρατική.

Ο ίδιος άνδρας είχε κατασκευάσει τον παγιδευμένο φάκελο που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αλλά και εκείνον που στάλθηκε στα γραφεία του ΔΝΤ.

Οι νεότερες πληροφορίες έχουν να κάνουν με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του newsit.gr. Η αστυνομία ανακοίνωσε λεπτομέρειες της σύλληψης και το πιο συγκλονιστικό κομμάτι έχει να κάνει με το μικρό… εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών που είχε πάνω του ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

“Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε τρεις ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

– 8 πλαστές ταυτότητες.

– 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια.

– Πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη.

– Πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας.

– Πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών.

– Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής”.

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο λόγος που ο 29χρονος είχε όλα αυτά τα πράγματα μαζί του, ήταν επειδή πιθανώς βρισκόταν σε εξέλιξη η… μετακόμιση κάποιας γιάφκας. Έτσι οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τον συλλάβουν (σ.σ. σημειώνεται πως εδώ και μέρες τον παρακολουθούσαν).

Δείτε τις νέες εικόνες από το σπίτι όπου έγινε η σύλληψη

τρομοδέμα τρομοδέμα

Το χρονικό

Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα. Μια συντονισμένη επιχείρηση που είχε οργανωθεί από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, τρομοδέμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τρομοδέμα στο ΔΝΤ…

Ο παγιδευμένος φάκελος που είχε σταλεί στον πρών πρωθυπουργό, έσκασε στα χέρια του, τον περασμένο Μάιο. Τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί στο… εξωτερικό, εμφάνιζαν ως αποστολείς Έλληνες πολιτικούς! Συγκεκριμένα τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στον Σόιμπλε και τον Βασίλη Κικίλια ως αποστολέα στο τρομοδέμα που στάλθηκε στο ΔΝΤ.

τρομοδέμα
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε σταλεί στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Οι υποθέσεις αυτές δεν είχαν βγει… ποτέ από το μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής. Η οποία μετά από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένο σχέδιο, κατάφερε σήμερα να φτάσει στην σύλληψη ενός 29χρονου άνδρα. Του άνδρα που σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, κατασκεύασε όλα τα τρομοδέματα! Και που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει κι άλλα…

Τον συνέλαβαν πάνω από το… τρομοδέμα!

Ο 29χρονος συνελήφθη σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα του Σαββάτου 28.10.2017. Το ενοικίαζε έχοντας δώσει πλαστά στοιχεία, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε ενοικιάσει δύο ακόμη διαμερίσματα.

Δείτε τις εικόνες από το διαμέρισμα στο οποίο συνελήφθη ο 29χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την στιγμή της σύλληψής του είχε πάνω του δύο πιστόλια. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το εξής: Ότι μέσα σε αυτό το σπίτι βρέθηκαν αρκετά ημιτελή τρομοδέματα. Που σημαίνει πως ο 29χρονος ετοίμαζε ήδη τα επόμενα χτυπήματα… Επίσης βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και άλλα υλικά κατασκευής τρομοδεμάτων.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε εκρηκτική ύλη η οποία είχε αποθηκευτεί μέσα σε τάπερ. Κάτι που αποτελεί μια σημαντική λεπτομέρεια. Κι αυτό διότι η… αποθήκευση εκρηκτικών σε τάπερ αποτελούσε συνηθισμένη πρακτική στο παρελθόν για την ΣΠΦ…

Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πως ο άνδρας αυτός είναι ο κατασκευαστής των τρομοδεμάτων που στάλθηκαν τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Τα άλλα δύο σπίτια στα οποία γίνονται έρευνες, είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες από το πατρικό του 29χρονου, στο Ελληνικό

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Έτσι τον ταυτοποίησαν!

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σταλεί στον πρώην -πια- υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, οι γερμανικές Αρχές κατάφεραν να βρουν ένα αποτύπωμα, αλλά και γενετικό υλικό. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο 29χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν κι έτσι οι Αρχές κατάφεραν άμεσα να τον ταυτοποιήσουν με βάση το αποτύπωμα που βρήκαν οι γερμανικές Αρχές.

“Γνωστός – άγνωστος”

Πρόκειται για μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. οι οποίες τον είχαν συνδέσει με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάλιστα είχε προσαχθεί και συλληφθεί για επεισόδια στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο μέχρι πρότινος, δεν υπήρχε καμία σύνδεσή του σχετικά με ζητήματα τρομοκρατίας.

Τα τελευταία 2 χρόνια στάθηκε αλληλέγγυος σε διάφορα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και κάπως έτσι μπήκε στο “μικροσκόπιο” των Αρχών.

Τι λέει γειτόνισσα του 29χρονου συλληφθέντα

Μια γυναίκα που μένει κοντά στο σπίτι όπου συνελήφθη ο 29χρονος, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες. Τόνισε πως τις προηγούμενες ημέρες είχε δει τον 29χρονο μαζί με περίπου πέντε ακόμη άτομα, έξω από το σπίτι. Τονίζει πως όλοι φορούσαν μαύρα ενώ κρατούσαν και μια μεγάλη μαύρη σακούλα.

Επίσης κάνει λόγο για την παρουσίας μιας γυναίκας η οποία του έλεγε: “Μπράβο τα καταφέραμε”.

Ακούστε τι δήλωσε η γυναίκα

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Μίλτος Σακελλάρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις