weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Αυτοκίνητο – γιάφκα!

Αυτοκίνητο – γιάφκα! | Newsit.gr

 

αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΙΝΕ 1629 αυτοκίνητο Lancia Dedra , ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Κωνσταντίνου Γουρνά, το οποίο μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

 

 

Στο χώρο αποσκευών του (πορτ-μπαγκάζ) βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε τα ακόλουθα:

Δύο (2) πιστόλια Zastava , των 9 χιλιοστών, με γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων
Δύο (2) επιπλέον γεμιστήρες κενούς φυσιγγίων
Εκατόν είκοσι πέντε (125) σφαίρες των 9 χιλιοστών
Δύο (2) σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας
Τρεις (3) φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ( USB )
Πακέτα χαρτονομισμάτων των 100, 50, 20 ευρώ, συνολικού ποσού 119.240 Ευρώ, του οποίου η προέλευση διερευνάται.

Τα δύο (2) πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Στους σκληρούς δίσκους εντοπίστηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της οργάνωσης. 

Με τις προκηρύξεις αυτές αναλαμβάνεται η ευθύνη των ακόλουθων τρομοκρατικών ενεργειών:

– Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 05.09.2003
– Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας CITIBANK στη λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό στις 14.03.2004, ο οποίος δεν εξερράγη.
– Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στις 05.05.2004
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, στις 29.10.2004
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, στις 02.06.2005
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στις 12.12.2005
– Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή κινήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού, στις 30.05.2006
– Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, στις 12.01.2007
– Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες, στις 30.04.2007
– Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων « SHELL » στο Παλαιό Φάληρο, στις 24.10.2008
– Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδί, στις 23.12.2008
– Ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των ΜΑΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, στις 05.01.2009 με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας CITIBANK στην Κηφισιά, στις 18.02.2009
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία, στις 09.03.2009
– Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANK στην Αργυρούπολη, στις 12.05.2009
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 02.09.2009 

Η εγκαταλελειμμένη γιάφκα της Κυψέλης

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Μήδειας 7 και Πάρου στην Κυψέλη, εντοπίστηκε διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε η ως άνω τρομοκρατική οργάνωση. Ο χώρος του διαμερίσματος ερευνήθηκε από τις αστυνομικές αρχές και διαπιστώθηκε ότι ήταν κενό. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt τη γιάφκα αυτή φαίνεται πως η οργάνωση την άδειασε πριν από ένα μήνα περίπου. 

Διαπιστώθηκε επίσης, ότι η ίδια τρομοκρατική οργάνωση είχε νοικιάσει, χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και το δεύτερο διαμέρισμα του ίδιου ορόφου, στο οποίο ενεργείται ήδη έρευνα. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ενδεικτικά: κουκούλες, δύο ζευγάρια χειροπέδες, γάντια, ένας φορητός εξωτερικός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή ( USB ), μια βιντεο-κάμερα και άλλα αντικείμενα. Η έρευνα συνεχίζεται και τη στιγμή αυτή.

 

 

Η τσάντα που βρέθηκε το όπλο που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ΦΩΤΟ EUROKINISSIΗ τσάντα που βρέθηκε το όπλο που εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ΦΩΤΟ EUROKINISSI

“Κάτω και αριστερά της πλατείας”

Οι αστυνομικοί βεβαιώνουν ότι είναι θέμα ωρών ίσως ο εντοπισμός της “γιάφκας” με τον οπλισμό της οργάνωσης που εδώ και ημέρες αναζητούν πόρτα-πόρτα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Ιωνία.  Η βεβαιότητα των αστυνομικών κάνει ορισμένους να δίνουν το στίγμα πολύ συγκεκριμένης περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit πλέον οι έρευνες δεν γίνονται γενικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά “κάτω και αριστερά της πλατείας”.

 

Η παλιά “γιαφκα” της Κυψέλης

Συνεχίζονται οι έρευνες στις εργατικές κατοικίες:

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζονται οι έρευνες στις εργατικές κατοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας όπου οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκεται η γιάφκα με τον οπλισμό του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι τουλάχιστον η μία αποθήκη των οπλισμού της οργάνωσης, αν όχι και οι δύο, βρίσκονται στις εργατικές κατοικίες της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Ιωνίας. Από τις υποκλαπείσες συνομιλίες προκύπτει ότι στη μία χρωστούν δύο νοίκια, αν και πλήρωναν ανά δίμηνο, και στην άλλη κοινόχρηστα τριών μηνών. 

Οι αστυνομικοί πηγαίνουν… πόρτα-πόρτα με τις φωτογραφίες των συλληφθέντων αλλά και υπόπτων της ανά χείρας, μήπως κάποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε. Τις εκτιμήσεις τους πως στην περιοχή αυτή υπάρχει η γιάφκα, ενισχύει ο εντοπισμός, στη Νέα Ιωνία, του αυτοκινήτου ενός εκ των συλληφθέντων.

Σκληρή στάση από Μαζιώτη-Ρούπα, θυμίζει Γιωτόπουλο-Κουφοντίνα

«Δεν αναγνωρίζω το κράτος και το πολιτικό σας σύστημα», είπε η Παναγιώτα Ρούπα σε ολιγόλογο σημείωμά της προς τη 19η ανακρίτρια, ενώ ζήτησε να μην τύχει ειδικής μεταχείρισης γιατί είναι έγκυος. Μάλιστα, από το περασμένο Σάββατο αρνιόταν να δεχτεί φαγητό και να την εξετάσει γιατρός. «Εγκληματίες είστε εσείς, το κράτος και ο καπιταλισμός» ήταν τα λόγια του Νίκου Μαζιώτη, που όπως και η σύντροφός του, αρνήθηκε να απολογηθεί.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» και η σύντροφός του τηρούν σκληρή στάση αρνούμενοι κάθε κατηγορία, μια στάση που κατά πολλούς θυμίζει Γιωτόπουλο-Κουφοντίνα. Την ίδια στιγμή, ο Σαράντος Νικητόπουλος εμφανίζεται πιο διαλλακτικός και κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Παραδέχτηκε πως γνώριζε τον Λάμπρο Φούντα και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε από τις Αρχές γιατί μετά το θάνατο του 35χρονου βιολόγου στη συμπλοκή της Δάφνης είχε μιλήσει για εκείνον σε εκδήλωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ερωτηθείς για το αποτύπωμα σε έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του Φούντα απάντησε πως επρόκειτο για ψήφισμα αντεξουσιαστών για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη (σ.σ. είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά). «Κυκλοφορούσε σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα το έπιασα. Θα μπορούσε να το είχε πιάσει οποιοσδήποτε», είπε.

Από τις έρευνες στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών κίνησαν 7 «ορφανά» κλειδιά, τέσσερα σπιτιού, δύο αυτοκινήτου και ένα μοτοσυκλέτας, ένα κινητό τηλέφωνο και τρεις τηλεκάρτες. Από τις άρσεις απορρήτου των τηλεκαρτών του Λάμπρου Φούντα προέκυψαν δύο τουλάχιστον καρτοκινητά που ανήκαν σε δύο από τους κατηγορουμένους, τον Νίκο Μαζιώτη και Βαγγέλη Σταθόπουλο, με τα οποία έρχονταν σε επικοινωνίες με τον Κώστα Γουρνά, τον Σαράντο Νικητόπουλο και τον 32χρονο υπάλληλο του Εθνικού Τυπογραφείου, ένοικο διαμερίσματος στην οδό Τριφυλίας 10 λίγα μέτρα από την οδό Πανόρμου και Βαθέως όπου σύμφωνα με την αστυνομία, προγραμματιζόταν η αιματηρή επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αρχές αναζητούν και τον καθοδηγητή του Νίκου Μαζιώτη, που φέρεται να είναι ο πεθερός εντός εκ των συλληφθέντων. Ο «διανοούμενος-καθοδηγητής» και «στρατολόγος» του Μαζιώτη έδωσε την διαδικτυακή του απάντηση στις αστυνομικές θεωρίες.

Εκτός του συγκεκριμένου ανθρώπου οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τοποθετούσαν στην «ηγετική πυραμίδα» της οργάνωσης, δύο ακόμη ανθρώπους, καθηγητές πανεπιστημίων, της κεντρικής Ελλάδας και Αθήνας αντίστοιχα, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα, μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ.

Παράλληλα η προσωρινή ένδεια στοιχείων προς δημοσιοποίηση για συντήρηση του θέματος καλύφθηκε με πολιτικές διαρροές, σχετικά με τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Προκόπη Παυλόπουλου και Βύρωνα Πολύδωρα, οι οποίοι παρουσιάζονται ως «εντολοδόχοι» διακοπής της παρακολούθησης του σημερινού φερόμενου «ιθύνοντα νου» του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκου Μαζιώτη.

#TAGS MM