Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτόπτης μάρτυρας στο NewsIt: Πως έζησα τις δραματικές στιγμές της ληστείας και της ομηρίας

Ήταν λίγο μετά τις 2. Τρεις δράστες μπήκαν με καλάσνικοφ στο υποκατάστημα της τράπεζας που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Παλαιό Φάληρο.

Οι δράστες προσπάθησαν να πάρουν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο αλλά όπως όλα δείχνουν η χρονοκαθυστέρηση που είχε το σύστημα τους πανικόβαλλε.

Ωστόσο, δεν έχασαν τον χρόνο τους αφού πριν διαφύγουν πήραν χρήματα από ένα ταμείο της τράπεζας και ομήρους και δύο από τους υπεύθυνους του καταστήματος. Τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή.

Έφυγαν από την πίσω πόρτα της τράπεζας, που βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στο ρέμα της Πικροδάφνης, τους άφησαν ελεύθερους και χάθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους της περιοχής.

Την ώρα που η ληστεία βρισκόταν σε εξέλιξη, ο ιδιοκτήτης καταστήματος ακριβώς απέναντι από την τράπεζα παρακολουθούσε όλα όσα έγιναν και μας τα περιγράφει στην κάμερα του NewsIt.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε να φτάνουν στο σημείο μηχανές της ΔΙΑΣ και τους στυνομικούς να παίρνουν θέση. Μετά από λίγα λεπτά μία κοπέλα μέσα από το κατάστημα βγαίνει και ενημερώνου τους αστυνομικούς ότι οι ληστές είναι ακόμα μέσα στην υποκατάστημα.

Λίγα λεπτά αργότερα, βγαίνουν από την πλαϊνή πόρτα οι ληστές κρατώντας ομήρους τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον μαρτυρα, δεν έκαναν κίνηση στη θέα των ληστών καθώς κατάλαβαν ότι κρατούν ομήρους. Οι ληστές στη συνέχεια έφυγαν πεζοί από την οδό Ερατούς.

Δείτε πως περιγράφει τους ληστές ένας άλλος μάρτυρας, υπάλληλος βενζινάδικου που είναι κοντά στην τράπεζα:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε