Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυτός είναι ο 27χρονος Πακιστανός που δολοφόνησαν για μια… προσπέραση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Θύμα μιας ακόμη –απ’ ό,τι φαίνεται- ρατσιστικής επίθεσης. Ο 27χρονος Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια δυο Ελλήνων στα Πετράλωνα. Η αφορμή, ασήμαντη. Και η αιτία, επίσης.

Ο Πακιστανός που δολοφονήθηκε άγρια από έναν 29χρονο πυροσβέστη και έναν 25χρονο στα Πετράλωνα γιατί… έκανε οχτάρια με το ποδήλατό του και τους ενόχλησε. Και γι’ αυτό τον μαχαίρωσαν.

Η ιστορία της ζωής του, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία, είναι συγκλονιστική.

Ο Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986 και ήρθε στην Ελλάδα πριν από έξι χρόνια. Ζούσε στο Περιστέρι και δούλευε στα Πετράλωνα. Εκεί όπου έμελλε να κοπεί άγρια το νήμα της ζωής του.

Κάθε μέρα ξεκινούσε στις 02:30 τα ξημερώματα για να πάει με το ποδήλατό του από το Περιστέρι στα Πετράλωνα. Έκανε μια ώρα να φτάσει. Φόρτωνε πορτοκάλια για να πάνε στη λαϊκή. Έπαιρνε 20 ευρώ τη μέρα και τα έστελνε στις αδελφές του στο Πακιστάν για να παντρευτούν.

«Σήμερα δεν ήρθε» ήταν η απάντηση που πήραν οι συγγενείς του, από τον εργοδότη του, όταν τον αναζήτησαν χθες. Με αυτούς μοιραζόταν ένα δωμάτιο στην οδό Λαζανά 48 στο Περιστέρι.

Ήταν νόμιμα στην Ελλάδα. «Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας σε εργοτάξιο στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε», είπε ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ.

«Ζούσε δύσκολη ζωή. Είχε οκτώ αδέλφια. Έπαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδερφές του. Έλεγε συχνά ότι ο ίδιος δε θα καταφέρει ποτέ να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος», λέει ο Ομάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στο σπίτι του ενός δράστη της δολοφονίας του Πακιστανού

Toν έσφαξαν στη μέση του δρόμου γιατί τους ενοχλούσε το ποδήλατο του

Ανακοίνωση – “κόλαφος” της Διεθνούς Αμνηστίας για τη δολοφονία του Πακιστανού στα Πετράλωνα

Τον “έσφαξαν” στη μέση του δρόμου – Φόβοι για ρατσιστικό χτύπημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε