Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Δαχτυλικά αποτυπώματα του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε 2 γιάφκες των “Πυρήνων” – Καταγγέλλουν κακοποίηση οι γονείς και δικηγόροι των συλληφθέντων

Δαχτυλικά αποτυπώματα του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε 2 γιάφκες των “Πυρήνων” – Καταγγέλλουν κακοποίηση οι γονείς και δικηγόροι των συλληφθέντων

– Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ θα περάσουν τη νύχτα οι συλληφθέντες – Τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό
– Ολονύχτια έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε σπίτι των βορείων προαστίων
– Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ με τα συνθήματα που φώναζαν οι υποστηρικτές τους έξω από το εφετείο
– Εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού και στις 4 φωτογραφίες – Δείτε όλες τις φωτογραφίες των συλληφθέντων
-“Οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση” λέει η αστυνομία – Η σχετική ανακοίνωση
– Με τον Αλ. Γρηγορόπουλο ήταν το μοιραίο βράδυ του 2008 ο ένας απο τους τέσσερις
– “Καθαρά” τα όπλα, δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα των βορείων προαστίων μετά από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές από τη στιγμή που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων.

Νωρίτερα, δαχτυλικά αποτυπώματα του συλληφθέντα Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα επί της οδού Σαπφούς 182, στην Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε αντικείμενα στο διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53, στο Βόλο Μαγνησίας. Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετα – γιάφκες η τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Με τα νέα δεδομένα προκύπτει πως και ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που ήταν μπροστά στη δολοφονία του φέρεται να είναι μέλος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Στον εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 18:00 οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης με τζιπ της αστυνομίας και συνοδεία ασφάλειας. Η μεταγωγή τους στον εισαγγελέα που ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00 καθυστέρησε γιατί είχαν συγκετρωθεί υποστηρικτές τους και φώναζαν συνθήματα “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”. Ωστόσο στο γραφείο του εισαγγελέα έμειναν για περίπου 15′ και στη συνέχεια οδηγήθηκαν ξανά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Αύριο, Δευτέρα, οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Κορυδαλλό όπου θα παραστούν και στη δίκη που είναι σε εξέλιξη για τη “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στη συνέχεια την Τρίτη θα επιστρέψουν στην Κοζάνη όπου θα πάνε στον ανακριτή για την υπόθεση των ληστειών.

Δείτε το βίντεο του Newsit από τη στιγμή της μεταγωγής τους στον εισαγγελέα

Τα ξημερώματα και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Σημειώνεται ότι τα όπλα που χρησιμοποιήσαν οι δράστες για τις ληστείες ήταν “καθαρά”, δηλαδή δεν είχαν ξαναχρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα σε καμία άλλη τρομοκρατική ή εγκληματική ενέργεια.

Η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν. Παράλληλα, οι δικηγόροι τους θα ζητήσουν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ιατροδικαστική εξέταση, καθώς φέρουν εμφανή σημάδια κακοποίησης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι οποίες έχουν υποστεί επεξεργασία.

Η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι “Κατά τη διάρκεια σύλληψης τριών δραστών που έφεραν βαρύ οπλισμό (kalashnikov, υποπολυβόλο τύπου scorpion, πιστόλια και επαναληπτική καραμπίνα), που καταδιώκονταν για δύο ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει το πρωί της 01-02-2013 στο Βελβεντό Κοζάνης καθώς και για αρπαγή ενός ατόμου, επιδιώχθηκε και επιτεύχθηκε ο αποτελεσματικός αφοπλισμός αυτών και η ασφαλής απελευθέρωση του ομήρου, αφού χρησιμοποιήθηκαν τα απολύτως αναγκαία μέτρα που επιβάλλονται για την αυτοπροστασία των αστυνομικών και για τη διαφύλαξη και προστασία των πολιτών, δεδομένου ότι η επιχείρηση σύλληψης εξελίχθηκε στο κεντρικότερο και πλέον πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Βέροιας και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης σύλληψης, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση της προβληθείσας αντίστασης
“.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων

Σύμφωνα με την αστυνομία “οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση”.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Στον εισαγγελέα Εφετών θα οδηγηθούν ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

Διαβάστε επίσης

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – Δένδια για τα “βασανιστήρια” των συλληφθέντων

Οι επιστολές που “αντάλλαξαν” ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου με τον Κούγια

Μεταφορά στο νοσοκομείο και ιατροδικαστική εξέταση θα ζητήσουν οι δικηγόροι των συλληφθέντων – Μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ – Απολογούνται την Τετάρτη

Καρέ καρέ ξαναβλέπουν τα βίντεο του Mall – Ψάχνουν “σύνδεση” με τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Μέλη της “Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιας” ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό;

Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης – 10 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν Ταχυδρομείο και Αγροτική Τράπεζα

Καρέ καρέ ξαναβλέπουν τα βίντεο του Mall – Ψάχνουν “σύνδεση” με τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Μέλη της “Συνωμοσίας πυρήνων της φωτιας” ανάμεσα στους συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό;

Διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης – 10 κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ λήστεψαν Ταχυδρομείο και Αγροτική Τράπεζα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε