weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δένδιας: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα υποκαταστήσει την ΕΛΑΣ»

Δένδιας: «Η Χρυσή Αυγή δεν θα υποκαταστήσει την ΕΛΑΣ» | Newsit.gr

Μήνυμα προς τη Χρυσή Αυγή και την πρακτική της να υποκαθιστά το έργο της ΕΛΑΣ απέστειλε ο υπουργός Ν. Δένδιας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

«Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης τους», ανέφερε ο υπουργός που παρουσίασε ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι είναι «απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα».

Ο υπουργός χαρακτήρισε μέγιστη πρόκληση για τη χώρα μας την παράνομη μετανάστευση. Όπως τόνισε υπάρχει μέγα θέμα στις διαδικασίες επαναπροώθησης και ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την Τουρκία στην οποία αν και η Ελλάδα έχει υποβάλλει 112.000 αιτήματα επαναπροώθησης, μόνο οι 11.000 έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 3.000 παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει», λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ισχύουν στη γειτονική χώρα.

Ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετατάξεις οι ελλείψεις στην υπηρεσία ασύλου και με μετατάξεις να γίνει δυνατό να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Φιλοξενίας. Όπως εξάλλου ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2 που συνιστά για τη χώρα μέγιστο πρόβλημα και να διαπραγματευτούμε για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων.

Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία της διετίας που δείχνουν ότι σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και ληστείων η συμμετοχή αλλοδαπών ξεπερνά το 51%. «Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι πλέον αμφισβητείται ο ιδιωτικός χώρος του Έλληνα, το σπίτι και το γραφείο του.

«Έχουμε 55.000 αστυνομικούς. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά καλύτερη αστυνομία μέσα από ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σπεύδοντας να υπενθυμίσει πάντως ότι οι αστυνομικοί έχουν πολύ μικρούς μισθούς και η Πολιτεία οφείλει να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δυνατότητες που έχουν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα γίνει προσπάθεια «ανάκτηση του Κέντρου της Αθήνας» αλλά και πόλεων στην Περιφέρεια. «Αν περπατήσουμε το βράδυ, αυτό που θα δούμε δεν συνιστά κατάσταση που μπορούμε να αποδεχθούμε», είπε ο κ. Δένδιας και επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα καθώς πλέον το έγκλημα επικοινωνεί μέσα από τις φυλακές με το έγκλημα έξω από αυτές.

Ανησυχητική περιέγραψε την κατάσταση στην Πυροσβεστική που οι ελλείψεις είναι μεγάλες. «Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση από πλευράς υποδομής για να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι. Ξεκινάμε με 18 αεροσκάφη. Προχθές είχαμε μόλις δέκα διαθέσιμα αεροσκάφη», είπε ο υπουργός που έκανε γνωστό ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με άλλες χώρες και την ΕΕ ώστε να έχουμε έναν εξελιγμένο μηχανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η προσοχή της Χρυσής Αυγής-η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΦΩΤΟ και VIDEO

#TAGS MM