Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση Energa-Hellas Power

Δεύτερη προφυλάκιση για την υπόθεση Energa-Hellas Power

Και δεύτερος κατηγορούμενος, στην υπόθεση των εταιριών Energa και Hellas Power, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Μετά τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη, στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, κατέθησε και ο πρόεδρος της Energa, Αχιλλέρας Φλώρος, για την υπόθεση των ποσών που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές. Και αυτός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο Αχιλλέας Φλώρος και οι συγκατηγορούμενοί του, υπεύθυνοι των δύο εταιριών, βαρύνονται με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER, συνελήφθησαν μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής κ. Γεωργουλέας, ύστερα από συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, το Δημόσιο έχει ζημιωθεί με ποσό που αρχικά προσδιορίζεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ καθώς οι εταιρίες εισέπρατταν από τους πελάτες τους τέλη και φόρους, ποσά όμως που δεν απέδιδαν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η ανακριτική και εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεσή της στοιχεία λογαριασμών και εταιριών, που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή ένας εκ των υπευθύνων των Energa και Hellas Power

Συνέλαβαν τους υπεύθυνους της Energa και της Hellas Power

ΔΕΗ: Υποδέχεται τους πρώην πελάτες των Energa & Hellas Power με προσαύξηση 7%!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε