Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διακινούσαν λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Διακινούσαν λαθραίο καπνό και τσιγάρα

Κύκλωμα Κινέζων που διακινούσε λαθραίο καπνό και τσιγάρα, μέσα σε κιβώτια με ρούχα, αποκαλύφθηκε μετά απο έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ήδη οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο Κινέζους, ηλικίας 36 και 42 ετών, και κατέσχεσαν 983 κιλά καπνού και 409 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους που φέρονται να διαμένουν στο Λονδίνο και φαίνονται ως παραλήπτες του λαθραίου καπνού στο Λονδίνο.

Ο καπνός βρέθηκε μετά απο επιχείρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα απο πληροφορίες, σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στον Ασπρόπυργο, μέσα σε 352 νάιλον σακούλες, σε κιβώτια που έφεραν ενδείξεις ρουχισμού. Οι σακούλες ήταν επιμελώς τοποθετημένες και καλυμμένες με διάφορα είδη ρουχισμού, έτσι ώστε σε ενδεχόμενο έλεγχο να μη διαπιστωθεί η ύπαρξη του λαθραίου φορτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι δύο συλληφθέντες Κινέζοι ήταν τα πρόσωπα που συντόνιζαν τη διεθνή διακίνηση των κιβωτίων με προορισμό το Λονδίνο.

Στην κατοχή του 36χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά απο αναζητήσεις στην περιοχή της Ομόνοιας, βρέθηκαν και δύο σφραγίδες με στοιχεία εταιρειών, όμοιες με αυτές που είχαν τεθεί στα συνοδευτικά έγγραφα των κιβωτίων που περιείχαν το λαθραίο καπνό, καθώς και αντίγραφα αυτών των συνοδευτικών εγγράφων.

Κατασχέθηκαν ακόμα 1.200 ευρώ και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν διακινηθεί με την ίδια διαδικασία από τα ίδια άτομα και άλλα δέματα στην Αγγλία.

Η Οικονομική Αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, τη Europol και την Interpol, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και στις περιπτώσεις αυτές πραγματοποιήθηκε παράνομη διακίνηση καπνού.

Τα κατασχεθέντα τσιγάρα και ο καπνός θα παραδοθούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων, ενώ διενεργείται έλεγχος για τη διαπίστωση φορολογικών αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε