Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιχμές του υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον της αστυνομίας για τα επεισόδια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιχμές του υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον της αστυνομίας για τα επεισόδια

Με καθυστέρηση 24 ωρών αντέδρασε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα αίσχη που έγιναν την Τρίτη (14/02/2017) στην δίκη της Χρυσής Αυγής με την αίθουσα να μετατρέπεται σε γήπεδο και με τις αστυνομικές αρχές να παρακολουθούν τα επεισόδια ανάμεσα σε χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές χωρίς να γίνεται ούτε μια σύλληψη.

 Αποκορύφωμα των αισχρών που έγιναν στην αίθουσα του Εφετείου όπου γίνεται η δίκη, ήταν η φράση χρυσαυγίτη προς την μητέρα του Παύλου Φύσσα: «Που είναι ο Παύλος σου τώρα;»

Έτσι, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τις λοιδορίες προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκαθαρίζει πως τα θύματα και οι συγγενείς των θυμάτων πρέπει να παρακολουθουν την ακροαματική διαδικασία μέσα σε καθεστώς πλήρους ασφαλείας, αφήνοντας ουσιαστικά αιχμές για τους χειρισμούς των αστυνομικών οργάνων!

“Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία καταλήγει πως οτιδήποτε άλλο δε θα γίνει ανεκτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

“Η είδηση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών και οι λοιδορίες προς τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε πολίτη. Κάθε αρμόδια κρατική αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών, θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους. Αυτονόητα, αυτό πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Οτιδήποτε αντίθετο στα παραπάνω δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε