Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δικηγόρος αστυνομικού που πιάστηκε με ηρωίνη: Εξυπηρέτηση ήθελε να κάνει

Δικηγόρος αστυνομικού που πιάστηκε με ηρωίνη: Εξυπηρέτηση ήθελε να κάνει
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Αρχιφύλακα που βρέθηκε με ηρωίνη στη Χίο…

Το μοιραίο ραντεβού με τον πρώην κρατούμενο έγινε μόλις 200 μέτρα από την Αστυνομική διεύθυνση Χίου, μόλις παρέδωσε τους κρατούμενους που συνόδευε από την Αθήνα. Εντύπωση προκαλεί η άνεση στις κινήσεις του και το τόσο κοντινό σημείο του ραντεβού κοντά στο Α/Τ Χίου. Το σπίτι που διέμενε εξετάζεται ενδελεχώς από την Αστυνομία χωρίς να έχει βρεθεί κάτι το μεμπτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κρατούμενους των Χιώτικων φυλακών.

Το Σάββατο το πρωί πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας όπου και πήρε προθεσμία μέχρι την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο Αρχιφύλακας, χωρισμένος πατέρας δύο παιδιών, με πολλά οικονομικά προβλήματα, υπηρετούσε για χρόνια στον τομέα μεταγωγής κρατουμένων και εξετάζεται τώρα, η ηρωίνη που μετέφερε, από ποιόν την πήρε και που θα την παρέδιδε ο συνεργός του, που επίσης συνελήφθη, και θα απολογηθεί επίσης την Τρίτη.

Την Τρίτη Ανακριτής και Εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση τους ή όχι. Στην απολογία του υποστηρίζει ότι το μοιραίο δέμα το παρέλαβε από ηλικιωμένη γυναίκα στην Αθήνα και γνώριζε ότι περιείχε αναβολικά χάπια και όχι ναρκωτικά. Το δέμα παραδόθηκε κλειστό ενώ και ο παραλήπτης υποστήριξε ότι πρόκειται για αναβολικά χάπια.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Δημήτρης Σαρρής, στην Chiosin: “Είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Έχει δάνεια και η τράπεζες του παρακρατούν μέρος του μισθού του. Χώρισε προσφάτως και κάπνιζε συνέχεια ενώ έχει και σάκχαρο. Φοβάμαι μην κάνει καμιά τρέλα. Δεν γνώριζε το περιέχομενο του πακέτου. Εξυπηρέτηση ήθελε να κάνει”.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επίσημα ανακοίνωσε αργά το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία τη σύλληψη στελέχους της, κατηγορούμενου για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου και σχηματίστηκε, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 51χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Χίου και 33χρονου ιδιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τις πρωινές ώρες χθες Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου ο 33χρονος να παραλαμβάνει δέμα από τον 51χρονο αρχιφύλακα, το οποίο περιείχε 53,7 γραμμάρια ηρωίνης. Στη συνέχεια ενημερώθηκε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και ανέλαβε το προανακριτικό έργο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη Τρίτη.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Πηγή: chiosin, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις