Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Δικηγόρος ταξιτζή στο NewsIt: Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση – Αποδόθηκε δικαιοσύνη

Δικηγόρος ταξιτζή στο NewsIt: Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση – Αποδόθηκε δικαιοσύνη

O νεαρός ταξιτζής που μαχαίρωσε Βρετανό τουρίστα καταδικάστηκε, ωστόσο, οι δικηγόροι του εκφράζουν την ικατοποίησή τους γιατί η κατηγορία, μετατράπηκε από “ανθρωποκτονία από πρόθεση”, σε “μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη”.

Ο δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο NewsIt, εξήγησε:

“Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης, αφού μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επίσης, μετέτρεψε τις τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τέλος, υιοθετήθηκε ο ισχυρισμός της υπεράσπισης για αναγνώριση στον κατηγορούμενο, του ελαφρυντικού της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος’.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών επέβαλε κάθειρξη 11 ετών στον νεαρό ταξιτζή, για το θάνατο του Άγγλου τουρίστα στο Λαγανά τον Ιούνιο του 2011. Πανηγυρικά αθωώθηκε ο συνάδελφός του για συνέργεια στη δολοφονία.

Η υπόθεση

Ο Βρετανός τουρίστας μαζί με ομάδα φίλων του στις 03.00 τα ξημερώματα, σημάδευε με το λέιζερ, εξύβριζε και χλεύαζε τον 21χρονο οδηγό ταξί, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.
Ο ταξιτζής κρατούσε ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 19χρονος Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ και άλλοι τέσσερις Βρετανοί να τραυματιστούν ελαφρά.

“Ο ταξιτζής δεν υπήρξε δολοφόνος”

Αυτό είπε ο κύριος Κεχαγιόγλου, μιλώντας στο NewsIt, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, για την απόφαση του δικαστηρίου:

“Η υπεράσπιση, αποτελλούμενη εκτός από εμένα, από τους εκλεκτούς συναδέλφους δικηγόρους, Πατρών Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο και Ζακύνθου Παναγιώτη Κεφαλληνό, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της, γιατί έγιναν αποδεκτοί από το δικαστήριο όλοι οι ισχυρισμοί μας. Ότι ο κατηγορούμενος δεν υπήρξε δολοφόνος αλλά δέχθηκε άνανδρη και χυδαία επίθεση στην οποία αντέδρασε. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί με αυτό τον τρόπο, αποδόθηκε Δικαιοσύνη”.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

Διαβάστε ακόμα:

Ζάκυνθος:Καταδικάστηκε ο νεαρός ταξιτζής που μαχαίρωσε στην καρδιά Βρετανό τουρίστα!

Ζάκυνθος Αποκάλυψη: Πως από τα όργια φτάσαμε στα μαχαιρώματα και στη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε