Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δικογραφία κατά 14 μελών της οργάνωσης “Κύκλος της Πάτμου”

Δικογραφία κατά 14 μελών της οργάνωσης “Κύκλος της Πάτμου”

Χορός εκατομμυρίων αποκαλύφθηκε γύρω από τη ΜΚΟ και η Οικονομική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία βάσει της οποία κατηγορούνται πλέον 14 άτομα. Τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια έκαναν φτερά από επιχορηγήσεις του κράτους και δωρεές

Σύμφωνα με την έρευνα στη συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο. εισέρευσε συνολικά, κατά την περίοδο 2000 έως και 2010, το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το ποσό που ήταν καταχωρημένο στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων του σωματείου ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ δεν εντοπίστηκαν εγγραφές για το υπόλοιπο ποσό.
Επιπλέον, εντοπίστηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός της Μ.Κ.Ο. σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν εισροές συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από διάφορα εγχώρια και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα (κοινωφελή ιδρύματα, οργανισμοί, επιχειρήσεις κ.α.) με τη μορφή χορηγιών και δωρεών.
Η Μ.Κ.Ο. έλαβε, επίσης, επιχορηγήσεις, από δυο Υπουργεία, χωρίς ωστόσο στην πρώτη περίπτωση να γίνει σχετική καταχώρηση στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων του σωματείου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το ποσό που εισπράχθηκε για τη διεξαγωγή του συμποσίου της Κασπίας (το οποίο και αναβλήθηκε), καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στην Έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

Σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία πολλά χρήματα βρέθηκαν σε λογαριασμούς τρίτων ή συγγενών τους και χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για πληρωμή προσωπικών δανείων. Εκτός από τα “εξαφανισμένα” χρήματα υπ΄ξηρχαν και εκείνα που μόνο για τους σκοπούς της ΜΚΟ δεν πήγαν, αλλά σε ξοδα διαμερίσματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, που αποτελούσε μόνιμη κατοικία μέλους της Μ.Κ.Ο., έξοδα αγοράς προϊόντων σούπερ-μάρκετ κ.λπ., καθώς και έξοδα γευμάτων σε εστιατόρια και έξοδα μετακίνησης μέλους της Μ.Κ.Ο. και συγγενικών του προσώπων, για σκοπούς άσχετους με τη δραστηριότητα του σωματείου.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε