Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ξεκάθαρη δήλωση! Ραντεβού σε 60 μέρες!

Δημήτρης Κουφοντίνας
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές αλλά όπως φαίνεται… για λίγο
– Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη αναμένεται να κάνει ξανά αίτηση για άδεια σε 60 μέρες, όπως προβλέπει ο Νόμος
– Τι τον ρώτησε δημοσιογράφος πριν την επιστροφή του στον Κορυδαλλό και τι απάντησε
– Όσο αυξάνονται τα αιτήματα αδείας, τόσο αυξάνεται και η διάρκεια των ημερών που δικαιούται
– Ανώτατο όριο οι εννέα ημέρες – Όσες είχε πάρει και ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν είχε γίνει… καπνός!
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επιστροφή του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης στις φυλακές

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, 11.11.2017, δηλαδή μιάμιση ώρα πριν την λήξη της 48ωρης άδειάς του, επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο οποίος έδωσε… ραντεβού σε 60 ημέρες!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Ραντεβού σε 60 ημέρες;». Ο Δημήτρης Κουφοντίνας απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Κάτι που σημαίνει πως δεδομένα στο μέλλον θα υπάρξουν νέες αντιδράσεις. Κι αυτό διότι το πιθανότερο είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας να πάρει ξανά άδεια αν τη ζητήσει, αφού αυτό προβλέπει η νομοθεσία.

Μετά την πρώτη άδεια που πήρε, έχει δικαίωμα να ζητήσει ξανά άδεια σε 60 μέρες. Εξ ου και η ερώτηση του δημοσιογράφου. Μάλιστα, η διάρκεια των αδειών που θα παίρνει στο μέλλον (σ.σ. αν τελικά ζητήσει ξανά όπως υποστήριξε) θα αυξάνεται προοδευτικά.

Το ανώτερο όριο είναι αυτό των εννέα ημερών. Όσο δηλαδή είχε εξασφαλίσει ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν έγινε… καπνός.

Δείτε το βίντεο από τον διάλογο Κουφοντίνα – δημοσιογράφου

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού

Μαζί του ήταν ξανά ο γιος του, Έκτωρ Κουφοντίνας και η σύντροφός του, Αγγελική Σωτηροπούλου. Αρχικά δημιουργήθηκε μια… σύγχυση, καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας πέρασε την είσοδο των αντρικών φυλακών. Έμεινε μέσα για λίγα λεπτά και στην συνέχεια βγήκε ξανά. Ίσως υπήρχε κάποιο διαδικαστικό θέμα που έπρεπε να διευθετηθεί. Στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατευθύνθηκε πεζός προς την γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν.

Κάπως έτσι η διήμερη άδεια που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις, ολοκληρώθηκε.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο

https://www.youtube.com/watch?v=kXkNT__qUHc&feature=youtu.be

Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας Δημήτρης Κουφοντίνας

Λίγο αργότερα αποχώρησαν από το σημείο ο Έκτωρ Κουφοντίνας και η Αγγελική Σωτηροπούλου. Δεν έκαναν καμία δήλωση στους δημοσιογράφους και έφυγαν με το λευκό αυτοκίνητο με το οποίο είχαν παραλάβει τον Δημήτρη Κουφοντίνα όταν εκείνος βγήκε από τις φυλακές την Πέμπτη, 09.11.2017.

Δείτε το βίντεο

Η αποχώρηση από τον Βαρνάβα

Όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr, τρεις και πλέον ώρες πριν την λήξη της διορίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έφυγε από το σπίτι του στον Βαρνάβα. Στις 12:00 το μεσημέρι έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού η διήμερη άδεια που ζήτησε και έλαβε λήγει.

Σύμφωνα με την τηλεοπτική εκπομπή “Τώρα ό, τι συμβαίνει”, του Epsilon, στις 08.45 το πρωί του Σαββάτου, 11.11.2017, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από το σπίτι του στον Βαρνάβα.

Μαζί του ο γιος του Έκτωρ Κουφοντίνας και η Αγγελική Σωτηροπούλου. Οι τρεις τους αποχώρησαν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο γιος του ηγετικού στελέχους της 17 Νοέμβρη.

Στη θέση του συνοδηγού βρίσκονταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας και σε αυτήν του οδηγού ο γιος του. Στο πίσω κάθισμα η Αγγελική Σωτηροπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πριν την επιστροφή στον Κορυδαλλό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έπρεπε να δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Υπενθυμίζεται πως αυτό αποτελούσε μέρος των αυστηρών περιοριστικών όρων που “συνόδευαν” την χορήγηση της διήμερης άδειας. Συγκεκριμένα, ο “Λουκάς” της 17Ν είχε την υποχρέωση να παρουσιαστεί στην αστυνομία τέσσερις συνολικά φορές κατά την διάρκεια της 48ωρης άδειας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις