Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

DNA και καραμπίνα “καίνε” δύο άτομα για την επίθεση τις Σκουριές

DNA και καραμπίνα “καίνε” δύο άτομα για την επίθεση τις Σκουριές

Τα φυσίγγια που άφησαν πίσω τους στο σημείο της επίθεσης, αλλά και ο σκούφος που βρέθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά απ’ το εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές φαίνεται ότι “καίνε” δύο από τους 20 υπόπτους για την επίθεση.

Για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους αλλά και πάλι οι αστυνομικοί λένε ότι καταρρίπτονται τα άλλοθι που είχαν παρουσιάσει για τους τόπους που βρίσκονταν το χρονικό διάστημα της επίθεσης.

Όλα αυτά εμπεριέχονται στη δικογραφία που σχημάτισαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η οποία περιλαμβάνει συνολικά 150 καταθέσεις μαρτύρων, ενώ συμπεριλαμβάνεται σε αυτή οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας πολλών ωρών.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία λένε ότι μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται 17 άτομα από την Ιερισσό, 2 από Μ. Παναγιά και 1 από Γομάτι. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 20 έως 50 χρόνων.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων μιλούν για κατασκευή υπόπτων. Απ’ την πλευρά της αστυνομία μιλάει για στοιχεία που είναι χειροπιαστά και αναφέρουν τους κάλυκες των κυνηγετικών όπλων που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης και που οδηγούν σε συγκεκριμένο όπλο που κατασχέθηκε μετά από έρευνα σε σπίτι στις 7 Μαρτίου, ενώ συμπληρώνουν πως για τον δεύτερο ταυτοποιήθηκε το DNA του στον σκούφο που βρέθηκε μετά την επίθεση στην περιοχή κοντά στο μεταλλείο. Με βάση τα στοιχεία απ’ τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής ένα απ΄ τα κινητά των υπόπτων την νύχτα της 17ης Φλεβάρη, εξέπεμπε κοντά στα μεταλλεία χρυσού. Σε έναν 4ο οι αστυνομικοί αποδίδουν ρόλο τσιλιαδόρου, πρόκειται για άτομο από την περιοχή της Μ. Παναγιάς.

Ειδικά στην περίπτωση των στοιχείων που αφορούν στα κινητά απ’ την πλευρά των κατοίκων γίνεται λόγος για στοιχεία που δεν μπορούν να αποδείξουν το παραμικρό καθώς η κοντινότερη κεραία στην περιοχή των μεταλλείων βρίσκεται στο χωριό τους και έτσι είναι φυσικό να εμφανίζονται “κοντά” στο σημείο της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον “πόλεμο” στις Σκουριές – Εφέτης-ανακριτής για τα επεισόδια – Το βίντεο ντοκουμέντο στο NewsIt

Χαλκιδική: Τα ”καθάρματα” οι μηνύσεις και τα διεθνή ΜΜΕ για τον πόλεμο στις Σκουριές!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε