Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία ιερέα στο Γέρακα – Στον τόπο του εγκλήματος – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Δολοφονία ιερέα στο Γέρακα – Στον τόπο του εγκλήματος – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

– Αυτοψία του newsit.gr στον τόπο του εγκλήματος
– Ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καμίτσης βασανίστηκε άγρια πριν τον δολοφονήσουν
– Παιδική του φίλη και γείτονες μιλούν για το θύμα και δίνουν νεα στοιχεία

Μόνο τα μαύρα στίγματα που άφησε η σήμανση ψάχνοντας αποτυπώματα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του άτυχου 47χρονου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση, μαρτυρούν το κακό που έγινε μέσα στο διαμέρισμα. Το newsit.gr έκανε αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος και μίλησε με γείτονες και ανθρώπους που γνώριζαν καλά τον ιερωμένο που βασανίστηκε άγρια και δολοφονήθηκε στην οδό Ναυπλίου 5 στον Γέρακα.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος», αυτό λένε με μια φωνή όλοι όσοι τον γνώριζαν. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ βρέθηκε στο σπίτι του. Όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του newsit.gr, οι έμπειροι αστυνομικοί συνέλεξαν αποτυπώματα για να διαπιστώσουν αν ταιριάζουν με άτομα του φιλικού του κύκλου.

Ο 47χρονος ιερέας βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα στην κρεβατοκάμαρα του, φορώντας το πάνω μέρος της πιζάμας του και τα εσώρουχα του. Ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν φιμώσει με πανιά, δένοντας με ένα σχοινί το στόμα του. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στα στα χείλη και τα ούλα. Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή οι δράστες φέρονται να έχουν βασανίσει το θύμα τους και να το έχουν ξυλοκοπήσει άγρια. Ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός ενώ έχουν σπάσει και τρία πλευρά του.

Στην μπανιέρα του σπιτιού βρέθηκε πετάμενο ένα μαξιλάρι, το οποίο έφερε ίχνη αίματος, προφανώς από τα τραύματα που είχαν προκληθεί στα χείλη και τα ούλα του άτυχου Αρχιμανδρίτη. Παράλληλα το συγκεκριμένο μαξιλάρι χρησιμοποιήθηκε από τους δολοφόνους ως εγκληματικό όργανο, καθώς με αυτό οι δράστες έσφιξαν το πρόσωπο του άτυχου ιερέα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος και μάλιστα ασφυκτικός.

Η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος δεν έφερε κανένα ίχνος παραβίασης, κάτι που σημαίνει πως το θύμα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο ή τους δολοφόνους του. Το σπίτι φέρει ελαφρά ίχνη έρευνας, ενώ παραβιασμένο είναι ένα παλιό “σκρίνιο”, στο οποίο ο 47χρονος Αρχιμανδρίτης φιλούσε εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς και χρυσά ιερατικά σκευή, τα οποία βέβαια άρπαξαν οι εγκληματίες.

Η παιδική του φίλη Μαρία Πετρίδη μίλησε στο newsit.gr. «Ήταν δίπλα τα σπίτια μας. Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Ξέρω οτι ήταν ευγενέστατος πολύ καλό παιδί με αρχές απο την οικογένειά του. Κι αυτό που έπαθε από την καλοσύνη του το έπαθε. Πάντα ήταν ευγενέστατος να βοηθήσει τον καθένα. Ποτέ δεν είχε το κακό στο μυαλό του. Καλοσυνάτος άνθρωπος. Αν άνοιξε για να βοηθήσει την πάτησε από την καλοσύνη του. Ήταν πολύ ευγενικός και με αρχές».

Μια μαρτυρία που δεν έχει ξανακουστεί από γείτονα του άτυχου αρχιμανδρίτη αναφέρει: «Έχουμε αρκετή εγκληματικότητα. Τον παππούλη είχα 4 με 5 μέρες να τον δώ. Τον έβλεπα να βγάζει βόλτα το σκυλί του. Μιλάγαμε και ερχόταν και χτενιζόταν στο μαγαζί της κόρης μου. Ήταν ωραίος άνθρωπος. Τις τελευταίες μέρες έβλεπα κάποιον άλλον να βγάζει το σκυλάκι. Έναν ψηλός και γεμάτος κύριος πιο ψηλός από μένα», μας λέει ο κ. «Είδα την κινητοποιηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Είναι κρίμα ο άνθρωπος πήγε αδιάβαστος», συνεχίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αδικοχαμένος αρχιμανδρίτης είχε αγοράσει το σπίτι του με δάνειο και σκεφτόταν να το πουλήσει γιατί αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

«Καλός άνθρωπος δεν είχε πειράξει κανέναν. Μίλαγε σε όλους. Τον έβλεπα να κάνει κάθε μέρα βόλτα το σκυλάκι του», αναφέρει στο Newsit.gr ακόμη ένας γείτονάς του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε