Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δάσκαλε βοήθα με! Σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Τα λόγια του γιου του Βασίλη Γρίβα την ώρα της εκτέλεσης

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: «Δάσκαλε βοήθα με! Σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Τα λόγια του γιου του Βασίλη Γρίβα την ώρα της εκτέλεσης

– Ο Βασίλης Γρίβας κατάλαβε ότι πλησίαζε το τέλος και προσπάθησε να σώσει το παιδί του
– Είπε στο γιο του να τρέξει στον δάσκαλο για να σωθεί – Το παιδί ουρλιάζοντας καλούσε σε βοήθεια
– Πως έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του Βασίλη Γρίβα και πως διέφυγαν οι δράστες
– Συμβόλαιο θανάτου από νονούς της νύχτας βλέπει η αστυνομία
– Τραυματίστηκε μια γυναίκα είχε πάει το παιδί της στο σχολείο
– Οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν στον τόπο της δολοφονίας και εξαφανίστηκαν

Ο Βασίλης Γρίβας που έπεσε νεκρός, σήμερα το πρωί, έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά είχε καταλάβει ότι πλησίαζε το τέλος. Μόλις είδε το αυτοκίνητο με τους δολοφόνους του να πλησιάζουν η μόνη του σκέψη ήταν πως θα γλιτώσει το παιδί του. Έτσι, είπε στον γιο του να βγει από το αυτοκίνητο και να τρέξει στον δάσκαλο που ήταν στην πόρτα του σχολείου και υποδεχόταν τα παιδιά.

Το παιδί έτρεξε στον δάσκαλο και σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα είπε ουρλιάζοντας: «Δάσκαλε βοήθα με σκοτώνουν τον πατέρα μου!» Λίγα δευτερόλεπτα μετά όλα είχαν τελειώσει. Το παιδί στην αγκαλιά του δασκάλου του είδε να εκτελούν τον πατέρα του, τον Βασίλη Γρίβα.

«Η γυναίκα μου με το παιδί μου ήταν μέσα στο σχολείο. Το παιδί του (θύματος) έκλαιγε. Είδε έναν κουκουλοφόρο. Πρέπει να ήταν έξω απο το αυτοκίνητο ένας από τους εκτελεστές. Κατέβηκε απο το αμάξι και το θύμα δεν πρόλαβε να κάνει τιποτα», αναφέρει η ίδια μαρτυρία.

Τι εκτιμά η αστυνομία

«Βεντέτα» μεταξύ ανθρώπων της νύχτας εκτιμούν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, ότι είναι πίσω από την μαφιόζικη δολοφονία του 47χρονου Βασίλη Γρίβα, σήμερα το πρωί, έξω από 2ο δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Nερά, επί της οδού Σολωμού, όπου τραυματίστηκε και μία μητέρα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι η εκτέλεση του 47χρονου, είναι πληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα μέσα από τις φυλακές. Θύμα είναι ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στη νύχτα από νεαρή ηλικία και είχε απασχολήσει πολλές φορές τις διωκτικές αρχές για εκβιάσεις, αιματηρές συμπλοκές και άλλα βαριά αδικήματα, ενώ στις 15 Ιανουαρίου 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, όπου τον «γάζωσαν» με σφαίρες αλλά γλύτωσε από θαύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για την εκτέλεση του Γρίβα δόθηκε μέσα από τις φυλακές και είχε να κάνει με ένα άγνωστο περιστατικό που έγινε στον Κορυδαλλό όταν νονός της νύχτας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν αλβανό κρατούμενο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα στον τόπο της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, δύο άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «Χιουντάι», έκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές» του Γρίβα έξω από το σχολείο. Οι δράστες σταμάτησαν δίπλα του τον πυροβόλησαν με δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών στο κεφάλι. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον οκτώ φορές, καθώς στο σημείο βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, αλλά μια από τις σφαίρες που χτύπησε σε ένα κάγκελο, εξοστρακίστηκε και τραυμάτισε στον ώμο μια μητέρα που είχε πάει και αυτή το παιδί της στο σχολείο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι δράστες, αμέσως μετά την δολοφονία απομακρύνθηκαν με ταχύτητα, αλλά σε μικρή απόσταση από το σχολείο, στην οδό Αγαμέμνωνος, έβαλαν φωτιά και έκαψαν το αυτοκίνητο, όπου βρέθηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Οι δράστες παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Γρίβα εδώ και καιρό. Την διαδρομή που ακολουθούσε κάθε πρωί. Και θεώρησαν ότι η πιο “αδυναμη” στιγμή του ήταν προφανώς όταν πήγαινε το παιδί του στο σχολείο…

Από το σημείο οι εκτελεστές, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, που οδηγούσαν συνεργοί τους, με κατεύθυνση προς την λεωφόρο Σπάτων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς ο 47χρονος είχε από παλιά διαφορές με άλλα άτομα στον χώρο της νύχτας. Ο Βασίλης Γρίβας, ο οποίος ξεκίνησε την «καριέρα» του ως αθλητής του «μπόντι μπίλντινγκ», σύμφωνα με τον πλούσιο φάκελο του, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας του το 2003, το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία για τους μπράβους της νύχτας, που σχηματίστηκε έναν χρόνο αργότερα και φυλακίστηκε. Έκτοτε, μετά την αποφυλάκιση του συνελήφθη και άλλες φορές, ενώ το 2011 συμπεριλαμβανόταν και πάλι στην μεγάλη δικογραφία με τους 217 νονούς της νύχτας, που κατηγορούνταν για εκβιάσεις, «συμβόλαια θανάτου» και άλλα αδικήματα. Τότε παρουσιάστηκε μόνος του στην Αστυνομία και καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση, αλλά εξέτισε μέρος της ποινής και αφέθηκε ελεύθερος.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

Πανικός στο σχολείο

Το περιστατικό έγινε μερικά μόνο μέτρα από την είσοδο του σχολείου με δεκάδες μικρά παιδιά να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Πολλοί ήταν και οι γονείς που βρίσκονταν στο σημείο και είναι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης.
Όπως είναι φυσικό στο σχολείο προκλήθηκε τεράστια αναστάτωση. Δάσκαλοι και γονείς προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα παιδιά.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε ενώ τα περισσότερα παιδιά είχαν μπει στο χώρο του σχολείου και έτσι δεν κινδύνεψαν, ωστόσο οι κουκουλοφόροι φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρονταν αν θα υπάρξουν θύματα, γεγονός που πιστοποιείται από τον τραυματισμό της γυναίκας που έτυχε να περνάει από το σημείο.

Η πρώην σύζυγος του θύματος και μητέρα του μικρού μαθητή έσπευσε στο σημείο για να ενημερωθεί από τους αστυνομικούς.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε