Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δολοφόνος – Η απίστευτη επιχείρηση των αστυνομικών

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος

– Ο δολοφόνος καταγράφηκε από την κάμερα στο κατάστημα όπου πούλησε το κινητό
– Από την αρχή ως το τέλος η επιχείρηση των αστυνομικών για τη σύλληψή του
– Τα στοιχεία που οδήγησαν στον εντοπισμό του ανθρώπου που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη
– Καρέ- καρέ η παρουσία του μέσα στο κατάστημα

Η επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό του δολοφόνου δεν άφησε κανένα περιθώριο διαφυγής στον 58χρονο. Ο δολοφόνος έκανε πολλά λάθη. Το πιο βασικό ήταν ότι δεν απενεργοποίησε το κινητό που άρπαξε από τη Δώρα Ζέμπερη. Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsit.gr είναι από τα πλάνα του καταστήματος όπου πούλησε το κινητό, εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν την άκρη του νήματος.

Η επιχείρηση των αστυνομικών με τη χρήση κορυφαίας τεχνολογίας έδεσε τις κατηγορίες σε βάρος του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει την πράξη του.

Ο 58χρονος έκανε μια σειρά από λάθη. Άφησε το DNA του καθώς έκανε τσιγάρο περιμένοντας να εμφανιστεί το θύμα του, ενώ στη συνέχεια παλεύοντας με την άτυχη εφοριακό το γενετικό υλικό του έμεινε στα νύχια της.

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος
Ο δολοφόνος από την κάμερα του καταστήματος όπου πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη

Οι αστυνομικοί έψαξαν όλα τα πιθανά σημεία στο Δεύτερο Νεκροταφείο για περισσότερα στοιχεία. Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν το DNA του δολοφόνου και στον μαντρότοιχο στην πίσω πλευρά προς τις γραμμές του τρένου.

Με τον τρόπο αυτό είχαν και την αρχή της διαδρομής διαφυγής που ακολούθησε. Έτσι άρχισαν να αναζητούν πλάνα από κάμερες και τον εντόπισαν να κινείται προς τον σταθμό του τρένου στον Περισσό.

Αν και τον έχασαν και δεν γνώριζαν που αποβιβάστηκε, ο δολοφόνος φρόντισε να αφήσει πίσω του ένα βασικό στοιχείο.

Είχε πάνω του ενεργοποιημένο το κινητό της Δώρας Ζέμπερη. Το κινητό έδωσε στίγμα. Ήταν από την περιοχή της Ομόνοιας.

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος
Ο δολοφόνος από την κάμερα του καταστήματος όπου πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη

Έτσι οι αστυνομικοί έμαθαν την περιοχή όπου αποβιβάστηκε από το τρένο.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας ωστόσο δεν δίνει ακριβές σημείο. Έτσι οι αστυνομικοί είχαν να ερευνήσουν μια μεγάλη περιοχή και πολλά καταστήματα που είναι γνωστό ότι αγοράζουν μεταχειρισμένα κινητά.

Η έρευνα συνεχίστηκε και οι αστυνομικοί είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Πήρε 20 ευρώ και του το παρέδωσε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim.

Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.

Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να κινούνται στα “ύποπτα” στενά πέριξ της Ομόνοιας.

Μενάνδρου και Γερανίου

Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που είχε καταγράψει “καθαρά” τον δράστη.

Την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το newsit.gr είδαν και οι αστυνομικοί.

Ο δολοφόνος από την κάμερα του καταστήματος όπου πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη

Είχαν πλέον κάθε στοιχείο για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη.

Ακολούθησε η διασταύρωση στοιχείων, από μια παλιά υπόθεση ναρκωτικών εντόπισαν και την ταυτότητά του και η έρευνα έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένη.

Η στιγμή της σύλληψής του δεν άργησε…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις