Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Τη μαχαίρωσε πισώπλατα ενώ έτρεχε να σωθεί! Βήμα βήμα οι κινήσεις του δολοφόνου

Δώρα Ζέμπερη
Η στιγμή που ο 58χρονος δέχεται επίθεση στην Ευελπίδων - Φωτογραφία Eurokinissi

– Βήμα προς βήμα οι κινήσεις του 58χρονου που ομολόγησε πως σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη
– Η άτυχη εφοριακός τον χτύπησε με την τσάντα της όταν προσπάθησε να της την αρπάξει
– Προσπάθησε να του ξεφύγει αλλά εκείνος τη μαχαίρωσε πισώπλατα
– Πήγε στο Β’ Νεκροταφείο για να κλέψει καντήλια και μανουάλια ώστε να τα πουλήσει για τη δόση του
– Περπάτησε χιλιόμετρα παράλληλα με τις γραμμές του τρένου και πετούσε τα ενοχοποιητικά στοιχεία
– Το παρελθόν με τις αρχές και η αποφυλάκιση τον περασμένο Ιούνιο

Έψαχνε λεφτά για να πάρει τη δόση του. Ήθελε να κλέψει καντήλια, μανουάλια κι άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να πουλήσει για λίγα λεφτά. Τότε, στο δρόμο του η μοίρα έφερε τη Δώρα Ζέμπερη. Και για 25 ευρώ, την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές.

Η αστυνομία, μέσα από το στίγμα του κινητού (που όταν πωλήθηκε ενεργοποιήθηκε ξανά), κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Έτσι έφτασαν στα ίχνη του και στη σύλληψή του. Ο 58χρονος δεν αντιστάθηκε. Σχεδόν αμέσως ομολόγησε. Και περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έγιναν όλα.

Δείτε το video ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του 58χρονου

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της Δώρας Ζέμπερη, ο άνθρωπος που ξυλοκοπήθηκε στα δικαστήρια από μέλη της οικογένειας του θύματος και πολίτες, αποφάσισε να βρει τα λεφτά για τη δόση του στο Β’ Νεκροταφείο. Ήταν απόγευμα 18ης Οκτωβρίου και η Δώρα Ζέμπερη ήταν ξανά εκεί, στον τάφο του φίλου της του Γιάννη.

Εκεί, πηδώντας τον μαντρότοιχο, μπήκε στο χώρο του κοιμητηρίου για να κλέψει καντήλια από τους τάφους. Για να βρει ό,τι μπορούσε να πουλήσει. Εκεί είδε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη να κάθεται κοντά στον τάφο του φίλου της, που είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο.

Είναι χωρισμένος και πατέρας μιας κόρης, έχει… παρελθόν με τις αρχές. Είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Η αντίδραση της Δώρας Ζέμπερη

Ο 58χρονος είδε τη Δώρα Ζέμπερη και την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα. Την απείλησε με το μαχαίρι που είχε μαζί του. Όμως η νεαρή εφοριακός αντιστάθηκε. Τον χτύπησε με την τσάντα και προσπάθησε να του ξεφύγει.

Ήταν όμως αποφασισμένος να της πάρει την τσάντα. Μια τσάντα όπου η 32χρονη είχε μόλις πέντε ευρώ σε μετρητά και το κινητό της. Η νεαρή γυναίκα έτρεξε να του ξεφύγει. Αλλά εκείνος την ακολούθησε. Και θολωμένος από την οργή, άρχισε να τη μαχαιρώνει πισώπλατα!

Η νεαρή κοπέλα έπεσε τραυματισμένη στο έδαφος. Ψυχορραγούσε αλλά δεν τον ένοιαζε. Τον ενδιέφερε μόνο η τσάντα και τα υπάρχοντά της. Την πήρε και έτρεξε να φύγει από το νεκροταφείο. Με τον τρόπο που μπήκε: από τον μαντρότοιχο.

Οι ματωμένες χαρτοπετσέτες

Ο δράστης φρόντισε να “βγάλει” από πάνω το του τα ενοχοποιητικά στοιχεία. Το κυριότερο: το αίμα της Δώρας Ζέμπερη. Βρήκε δυο χαρτοπετσέτες και με αυτές, σκούπισε τα αίματα. Οι χαρτοπετσέτες εντοπίστηκαν από την αστυνομία κοντά στο τοιχίο. Ήταν εμποτισμένες με το αίμα του θύματος και το DNA του δολοφόνου.

Αφού πήδηξε τη μάντρα, άρχισε να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου για αρκετή απόσταση. Πέταξε τη μπλούζα του και το μαχαίρι σε κάδο, σε μακρινή απόσταση από το νεκροταφείο.

Είχε την τσάντα της Δώρας στα χέρια του. Πήρε από μέσα τα πέντε ευρώ και το κινητό της κοπέλας. Πέταξε την τσάντα σε απόμερο σημείο και αργότερα επέστρεψε εκεί για να την κάψει.

Τα λάθη

Ο 58χρονος συνέχισε να περπατά για αρκετή ώρα, ώσπου βγήκε στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Και συνέχισε με τα πόδια. Σε κάποιο σημείο, αποφάσισε να μπει σε λεωφορείο, με το οποίο έφτασε έως την Ομόνοια.

Εκεί, έναντι 20 ευρώ, πούλησε το κινητό. Ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό όταν έκλεισε τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Πήρε 20 ευρώ και του το παρέδωσε. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος λίγες ώρες αργότερα άνοιξε ξανά το κινητό για να τοποθετήσει νέα κάρτα sim.

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος

Τότε οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την IP του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.

Εκεί ξεκίνησε μια νέα μεγάλη επιχείρηση. Με φορητή συσκευή εξειδικευμένοι αστυνομικοί άρχισαν να κινούνται στα “ύποπτα” στενά πέριξ της Ομόνοιας.

Δώρα Ζέμπερη δολοφόνος

Δεν άργησαν να φτάσουν στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Γερανίου. Εκεί το σήμα του κινητού έγινε έντονο. Μπήκαν στο κατάστημα κινητών και έδειξαν στον ιδιοκτήτη μια φωτογραφία, ένα καρέ από τις κάμερες που είχαν καταγράψει τον δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον αναγνώρισε, τους παρέδωσε το κινητό και κυρίως το υλικό από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που είχε καταγράψει “καθαρά” τον δράστη.

Μέχρι να καταλήξουν στον δράστη οι αστυνομικοί, εξέτασαν συνολικά περισσότερους από 300 ανθρώπους. Αποκλείοντας υπόπτους, κατέληξαν σε μια μικρή ομάδα, μέσα στην οποία ήταν και ο άνθρωπος που κατακρεούργησε τη Δώρα Ζέμπερη.

Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, η αστυνομία κατέληξε οριστικά στο ποιος ήταν ο δράστης του άγριου εγκλήματος. Και όπως προέκυψε ήταν… παλιός “γνώριμος”, αφού είχε απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και νακρωτικά.

Έπεσε για ύπνο και μετά… ξύρισε το κεφάλι του

Όταν ο 58χρονος πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη, είχε τα χρήματα που ήθελε για να αγοράσει τη δόση του. Και αφού το έκανε, πήγε στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν τους τελευταίους δυο μήνες και έπεσε για ύπνο!

Όταν την επόμενη μέρα κατάλαβε τι είχε κάνει, όχι μόνο δεν του πέρασε από το μυαλό να παραδοθεί αλλά αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του. Στόχος του, να μην αναγνωρίζεται και έτσι να μπορέσει ακόμη και να επιστρέψει στο Β’ νεκροταφείο για νέες κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και όχι μόνο!

Δώρα Ζέμπερη

Μια ανάσα από το πατρικό της Δώρας

Το σπίτι όπου πήγε ο δράστης μετά τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, βρίσκεται στην οδό Τανάγρας στο Γαλάτσι. Μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της Δώρας. Εκεί έμενε τους τελευταίους δυο μήνες ο 58χρονος, φιλοξενούμενος από έναν φίλο του.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Θεόδωρος Κατσίμπας, δεν γνώριζε πως ο άνθρωπος στον οποίο νοίκιαζε το σπίτι του, φιλοξενούσε τον 58χρονο. Ο φίλος του δράστη, έχει εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο. Ο κ. Κατσίμπας τόνισε ότι τον αναζητά από το περασμένο Σάββατο αλλά το κινητό του είναι κλειστό.

Δείτε τι είπε

Ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έμεινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο πατρικό του σπίτι, στη Νέα Ιωνία. Το σπίτι κοντά στο στάδιο της Νέας Ιωνίας δεν κατοικείται. Σπάνια πήγαινε ο 58χρονος στην γειτονιά όπου μεγάλωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις