Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Σήμερα το σπαρακτικό “αντίο” στην 32χρονη

πατέρας Δώρας Ζέμπερη

– Σήμερα (20.10.2017) στις 15.00 η κηδεία της στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών
– Ατέλειωτος ο θρήνος της μητέρας της 32χρονης – Τι είπε στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon
– «Δεν έχω να περιμένω τίποτα από την δικαιοσύνη», λέει ο τραγικός πατέρας
– Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο σώμα της εφοριακού
– Η Δώρα Ζέμπερη πάλεψε με τον δολοφόνο που της κατάφερε 14 μαχαιριές πριν την αφήσει αιμόφυρτη

Στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί όπου δολοφονήθηκε η Δώρα Ζέμπερη το απόγευμα της Τετάρτης (18.10.2017), συγγενείς και φίλοι θα της πουν το τελευταίο “αντίο”. Η κηδεία της θα γίνει στις 15.00.

Ο θρήνος της μητέρας της ατέλειωτος. Η Δώρα Ζέμπερη είναι νεκρή. Τα ερωτήματα πολλά. “Αν είχα μπροστά μου αυτόν που το έκανε, θα τον σκότωνα. Πρώτα, όμως, θα τον ρωτούσα γιατί. Γιατί μου το έκανε αυτό;”.

Η μητέρα της 32χρονης, που δολοφονήθηκε την Τετάρτη (18.10.2017) στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, συγκλονίζει. Με λυγμούς και τα δάκρυα να τρέχουν ασταμάτητα από τα μάτια της, μίλησε στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon.

“Πιστεύω ότι σκότωσαν το παιδί μου. Έχω κι εγώ ευθύνη για αυτό που έγινε. Θα μπορούσα να είμαι μαζί της στο νεκροταφείο”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Πιστεύω ότι ο δολοφόνος την παρακολουθούσε, αλλά το παιδί μου δεν είχε καταλάβει κάτι. Οι συνεργάτες της στη δουλειά πρέπει να ήταν οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή”.

Η μητέρας της, αποκάλυψε ότι η Δώρα ανησυχούσε πολύ για την δουλειά της και φοβόταν: “Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο. “Με έχει κουράσει, με έχει φοβίσει, έχω δύσκολες υποθέσεις δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Αν κάνω ένα λάθος θα το πληρώσω εγώ και θα πάω φυλακή”, μου έλεγε”.

Έγκλημα πάθους

Προς το έγκλημα πάθους δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την φριχτή δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο. Δεν αποκλείεται σύμφωνα μάλιστα με νεότερα στοιχεία το χέρι που χτύπησε με τόση μανία την 32χρονη Δώρα να είναι γυναικείο! Ήδη οι αστυνομικοί έχουν ανακρίνει και έχουν αποκλείσει πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός της ή άτομα με τα οποία σχετιζόταν. Ωστόσο, οι έρευνες στο κοντινό της περιβάλλον συνεχίζονται.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο σώμα της άτυχης 32χρονης είναι ανατριχιαστικά. Η Δώρα Ζέμπερη δέχθηκε 14 χτυπήματα από τον δολοφόνο μέσα στο Β’ Νεκροταφείο. Την χτύπησε ακόμα και στο πρόσωπο.

Το σημάδι στο πρόσωπο της Δώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το σημάδι στο πρόσωπο της άτυχης κοπέλας δεν φαίνεται να έγινε με σκοπό να χαραχτεί κάποιοι αρχικό γράμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την έρευνα του ιατροδικαστή η άτυχη εφοριακός προσπάθησε να προφυλαχθεί και έχει και ένα τραύμα στο χέρι. Όμως, ο δολοφόνος έδειξε απίστευτη αγριότητα.

Η γυναίκα φέρει άλλα 13 τραύματα στην πλάτη, στην κοιλιά και στο στήθος. Το ένα από αυτά στην καρδιά. Ήταν και το μοιραίο χτύπημα.

Μαρτυρικός θάνατος

Η 32χρονη πάλεψε, παρά το γεγονός ότι δεχόταν απανωτά χτυπήματα κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, ο δράστης φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος. Της κατάφερε πολλά χτυπήματα και την άφησε να ξεψυχήσει.

Η άτυχη εφοριακός φαίνεται ότι -παρά τα τραύματα- προσπάθησε να βγει σε πιο κεντρικό σημείο του νεκροταφείου, για να βρει βοήθεια.

Εκεί την εντόπισε ένας νεαρός εργαζόμενος στο νεκροταφείο, αλλά και ένας ιερέας που την γνώριζε.

Δυστυχώς όμως οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν. Είχε χάσει πολύ αίμα. Κατέρρευσε και έπεσε πάνω σε έναν τάφο.

Δεν κατάφερε να πει το παραμικρό. Μερικές στιγμές μετά, ξεψύχησε.

Τι “βλέπουν” οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. Στο σημείο της άγριας δολοφονίας δεν εντοπίστηκε κανένα από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης εφοριακού, ούτε το κινητό, ούτε και το πορτοφόλι της.

Το στοιχείο αυτό οδηγεί ίσως προς την κατεύθυνση της ληστείας.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή ωστόσο ανοίγουν και άλλο πεδίο έρευνας.

Τα πολλαπλά χτυπήματα δείχνουν πάνος, μια δολοφονική μανία που συνήθως δείχνει προσωπική διαφορά, ίσως και άνθρωπο γνώριμο στην άτυχη 32χρονη.

Ο πατέρας της ωστόσο λέει πως η κόρη του δεν είχε διαφορές, δεν δεχόταν απειλές, καλεί το ΣΔΟΕ να αποκαλύψει ποιες υποθέσεις χειριζόταν καθώς πιστεύει πως τη σκότωσε πληρωμένος δολοφόνος.

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει στο Αθηναϊκό – μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική της ιδιότητα και στις υποθέσεις που χειριζόταν.

Τον συνάντησε πάνω από το μνήμα αγαπημένου της προσώπου

Όλα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα συνάντησε τον δολοφόνο της κοντά στο σημείο όπου πήγαινε για να αφήσει μερικά λουλούδια στον τάφο ενός αγαπημένου της προσώπου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η γυναίκα φαίνεται ότι αιφνιδιάστηκε, ωστόσο προσπάθησε να αντιδράσει. Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως στο σημείο της αρχικής συμπλοκής υπάρχουν ίχνη πάλης.

Αυτό πιστοποιείται και από το γεγονός ότι η άτυχη Δώρα έχει τραύματα στα χέρια, απόδειξη πως προσπάθησε να προστατευθεί από το μαχαίρι του δολοφόνου.

Η μαρτυρία εργαζόμενου στο Β’ Νεκροταφείο

Όπως λέει η κοπέλα πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια. Έδωσε “μάχη” για να αποφύγει τα χτυπήματα του δολοφόνου και πάλεψε μαζί του. Υπάρχουν ίχνη πάλης.

Λέει πως η 32χρονη ήταν ζωντανή μετά την επίθεση, παρά τα χτυπήματα με το μαχαίρι προσπάθησε να βγει σε κεντρικό σημείο του νεκροταφείου για να ζητήσει βοήθεια.

Οι τελευταίες στιγμές

Γνώριζα τη Θεοδώρα λέει ο ιερέας. Περιγράφει και εκείνος πως η άτυχη κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ο δολοφόνος την άφησε αιμόφυρτη. Όπως δηλώνει ο ίδιος άκουσε τις φωνές των εργαζόμενων στο νοσοκομείο και έσπευσε στο σημείο. Η 32χρονη, λέει ενέπνεε ακόμη.

Προσπάθησε να της μιλήσει, αλλά μέσα σε μερικά λεπτά εκείνη έφυγε από τη ζωή, δεν μπόρεσε να πει τα παραμικρό.

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΔΩΡΑ ΖΕΜΠΕΡΗ

Το ξέσπασμα του πατέρα

Ο πατέρας της 32χρονης μιλάει για πληρωμένο δολοφόνο. Δεν ήταν μια απλή ληστεία, λέει και τονίζει πως η κόρη του εργαζόταν για λογαριασμό του ΣΔΟΕ.

Πρέπει το ΣΔΟΕ να πει ποιες υποθέσεις χειριζόταν, λέει, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι κάποιοι ήθελαν να της κλείσουν το στόμα μετά από έρευνα που είχε διενεργήσει.

Οι αστυνομικοί ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις