Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δράμα: Σπείρα εξασφάλιζε δάνεια και κάρτες με πλαστά πιστοποιητικά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τριάντα έξι μέλη αριθμούσε η σπείρα που έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας Δράμας!

Οι δράστες εξασφάλιζαν καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες από τράπεζες προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εβδόμη”ως εγκέφαλοι της σπείρας που δρούσε επί δύο χρόνια στην Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, τις Σέρρες, την Καρδίτσα και την Αθήνα, φέρονται μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο Αθηναίοι.

Στη συμμορία “μαμούθ” συμμετείχαν και άτομα από άλλες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Οι δράστες, εξέδιδαν ηλεκτρονικά χαρτιά με ψεύτικα στοιχεία και με αυτά απευθύνονταν σε τράπεζες για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας κλπ

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε η τέλεση απατών με οικονομικό όφελος ύψους 72.737 ευρώ ενώ οι συνολικές απόπειρες με πλαστά δικαιολογητικά ανέρχονται στο πόσο των 331.295 ευρώ.

Η προανάκριση με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε