Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Δυο 20χρονοι έπιασαν τον… Batman των βορείων προαστίων

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS)

Τον διαρρήκτη που σκαρφάλωνε με γάντζους από μπαλκόνι σε μπαλκόνι που παρά την ηλικία των 50 χρόνων πραγματοποιούσε ακροβατικά επικίνδυνες ασκήσεις ισορροπίας

κι έμπαινε στα σπίτια που έβαζε στο στόχαστρο στα βόρεια προάστια από ανοιχτές μπαλκονόπορτες, έπιασαν τελικά δύο αποφασισμένα 20χρονα.

Είχε προηγηθεί λίγο μετά της Πέμπτης η αναρρίχηση του σε κατοικία του Νέου Ψυχικού, απ’ όπου πήρε 2 κινητά τηλέφωνα την ώρα κατά την οποία στο σαλόνι βρισκόταν μια μητέρα με το γιο της και στο υπνοδωμάτιο της κοιμόταν η κόρη της.

Ένας ανεπαίσθητος θόρυβος τους παραξένεψε και από μια πρόχειρη έρευνα είδαν ότι έλλειπαν από την κουζίνα δύο ακριβά κινητά τηλέφωνα. Ο γιος έτρεξε στο μπαλκόνι και είδε το διαρρήκτη στον κήπο ν’ απομακρύνεται τρέχοντας.

Χωρίς να πει τίποτα κι αγνοώντας το προχωρημένο της ώρας και τους ελλοχεύοντες κινδύνους, άρχισε τις αναζητήσεις και χωρίς να γίνει αντιληπτός, είδε σε κοντινό δρόμο του σπιτιού του τον ύποπτο κουλουριασμένο πίσω απ[ό ένα αυτοκίνητο να μετατοπίζει μια ζαρντινιέρα για να κάνει το … ρεσάλτο στο επόμενο σπίτι που εντόπισε να υπάρχει ανοιχτή μπαλκονόπορτα.

Ο νεαρός, άρχισε να καταδιώκει την ύποπτο και στην προσπάθεια του αυτή τον βοήθησε άλλος συνομήλικος του που επέστρεφε εκείνη την ώρα στο σπίτι του. Τελικά μετά από λίγο τον έπιασαν και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Όπως διαπιστώθηκε, ο ίδιος ύποπτος είχε καταδιωχτεί λίγες ημέρες νωρίτερα από τους φρουρούς του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Μεσογείων, όμως είχε καταφέρει να τους διαφύγει. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψαν τουλάχιστον 5 κλοπές- διαρρήξεις σε Νέο Ψυχικό και 1 στο Μαρούσι, όμως η εκτίμηση είναι ότι ευθύνεται για πολλές περισσότερες.

Σ’ ένα από τα κρησφύγετα του στο οποίο οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί από το αποφυλακιστήριο του, βρέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων. Η υπόθεση εξακολουθεί να εξετάζεται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε