Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα όπλο σε κελί στον Κορυδαλλό

Δύο ενεργές χειροβομβίδες και ένα όπλο σε κελί στον Κορυδαλλό

Τελευταία στιγμή αποκαλύφθηκε σχέδιο μαζικής απόδρασης.Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο χειροβομβίδες ήταν ενεργές και μαζί με το όπλο βρέθηκαν σε κελί δύο Αλβανών της 4ης πτέρυγας.Σωφρονιστικοί υπαλληλοι είχαν την πληρφορία εδώ και καιρό.

Δύο χειροβομβίδες -ενεργές, σύμφωνα με πληροφορίες – κι ένα πιστόλι εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού στην 4η πτέρυγα, όπου κρατούνται κυρίως αλλοδαποί για ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι υπάλληλοι είχαν εδώ και καιρό πληροφορίες για ύπαρξη όπλων στη συγκεκριμένη πτέρυγα και σήμερα όταν οι κρατούμενοι μπήκαν στα κελιά τους, έκαναν έφοδο σε ένα από αυτά, όπου κρατούνται δύο Αλβανοί,  κι εντόπισαν τις χειροβομβίδες και το όπλο.

Σημειώνεται οτι πριν από λίγες ημέρες, σήμανε συναγερμός στις φυλακές όταν τέσσερις κρατούμενοι έκοψαν τα κάγκελα και αποπειράθηκαν να βγουν στον προαύλιο χώρο που υπήρχε στο σημείο.

Πηγές από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αναφέρουν ότι για τη σχετική πληροφορία είχε ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των φυλακών δεν αποκλείει να υπήρχε σχέδιο οργανωμένης απόπειρας απόδρασης.

Για αυτό εδώ και καιρό σε όλες τις φυλακές της χώρας, γίνονται συνεχείς έλεγχοι στις πτέρυγες των κρατουμένων, καθώς φοβούνται ότι δεν αποκλείεται κάποιοι να θελήσουν να μιμηθούν με διαφορετικό τρόπο, την οργανωμένη απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι έρευνες για το πως βρέθηκαν τα όπλα στη φυλακή και με ποιο στόχο είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «μετά από έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων ανευρέθησαν σήμερα περίπου στις 10.30 πμ ένα πιστόλι με γεμιστήρα 5 σφαιρών και δύο χειροβομβίδες στη Δ’ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, «αμέσως ειδοποιήθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Αστυνομία, ενώ διεξάγονται έρευνες για να εντοπιστεί ο κάτοχος καθώς και να διακριβωθεί ο τρόπος εισαγωγής τους στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Διαβάστε την είδηση

Διαβάστε επίσης

Κάρτα Υγείας για όλους τους κρατούμενους στις φυλακές

Τρίκαλα:Στα άδυτα της μαφίας των φυλακών – Χειροπέδες σε δασκάλα, σωφρονιστικό υπάλληλο και άλλα 14 άτομα!

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Π. Βλαστού

Ηλεκτρονικό βραχιόλι για τους κρατούμενους και στην Ελλάδα – Θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό – Θα αφορά και ισοβίτες

Νέα απόπειρα απόδρασης κρατουμένου που παρίστανε τον ασθενή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε