Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Δυο γυναίκες μπαινόβγαιναν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Δυο γυναίκες μπαινόβγαιναν στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια

Δύο νεαρές κοπέλες επισκέπτονταν τακτικά το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, μαζί με τον Δημήτρη Πολίτη και έναν ακόμη καταζητούμενο για τη ληστεία στο Βελβεντό. Αυτές οι κοπέλες φαίνεται πως είχαν ενεργή συμμετοχή στη δράση των νέων «πυρήνων» όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Όλοι οι «ένοικοι» του διαμερίσματος είχαν εξαφανιστεί 2-3 ημέρες πριν απο τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου φαίνεται να ταξίδευσαν έως το ξενοδοχείο του Βόλου και από εκεί στην Κοζάνη. Κάτοικοι της πολυκατοικίας και της γειτονιάς καταθέτουν πως μαζί με τον Δημήτρη Πολίτη, «το καλό ήσυχο παιδί» όπως το περιγράφουν, έβλεπαν τακτικά ένα ακόμη νεαρό αγόρι, πιθανόν εννοούν κάποιον από τους καταζητούμενους της ληστείας του Βελβεντού. Το ίδιο συχνά έβλεπαν δύο νεαρές «όμορφες» κοπέλες, η μία μικρότερου ύψους από την άλλη, οι οποίες συνόδευαν τους άνδρες του διαμερίσματος.

Την ίδια ώρα πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τα άλλα δύο καταζητούμενα μέλη των ληστών του Βελβεντού και του Φιλώτα Φλώρινας. Πρόκειται για έναν 20χρονο αντιεξουσιαστή και μια νεαρή γυναίκα, για τους οποίους οι διωκτικές αρχές έχουν συγκεντρώσει ενοχοποιητικά στοιχεία.

Δεν αποκλείεται να εκδοθούν και σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, ενώ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία από τις 10 πλαστές ταυτότητες, αλλά και τα 25 ονόματα πολιτών που βρέθηκαν στο σπίτι του Γαλατσίου και που σύμφωνα με τις αρχές είχαν συγκεντρωθεί για τον ίδιο σκοπό.

Παράλληλα το σχεδιάγραμμα-εγχειρίδιο με την συνδεσμολογία εκρηκτικού μηχανισμού που θα πυροδοτούταν με κινητό τηλέφωνο είναι γραμμένο με στυλό πάνω σε μιλιμετέρ χαρτί με τετράγωνα μέσα στη… φυλακή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι ανησυχητικά «εντυπωσιασμένοι» από το γεγονός πως πιθανότατα φυλακισμένο -σήμερα- μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς είχε σχεδιάσει με λεπτομέρειες τη συνδεσμολογία βόμβας που θα πυροδοτείτο με κινητό τηλέφωνο. Το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα-εγχειρίδιο το άφηνε σε άλλο μέλος της οργάνωσης προκειμένου να το επεξεργαστεί ίσως ακόμη και να το… υλοποιήσει.

Σύμφωνα με την πρώτη ανάγνωσή της συνδεσμολογίας από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εμφανίζει… ομοιότητες κατασκευής με βόμβες που έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν, υπονοώντας ίσως την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν ότι υπήρχε ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας και τα «δευτεροκλασσάτα» μέχρι πρότινος μέλη που θα αναλάμβαναν δράση και ήθελαν «οδηγίες» και «τεχνογνωσία». Στο μεταξύ στο ίδιο πλαίσιο «πληροφόρησης» προς τους νέους «πυρήνες» βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις 4-5 σελίδων με τα στοιχεία περίπου 25 πολιτών, για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας. Υπήρχε μάλιστα και επισήμανση δίπλα από αυτά ως «ασφαλή» και «μη ασφαλή» για την χρησιμοποίησή τους και ημερομηνία «14 Νοεμβρίου 2012». Στο συγκεκριμένο χειρόγραφο φαίνεται να υπάρχει ένδειξη «ΣΠΦ», δηλαδή Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

«Λεξικό» κρυπτογραφημένων συνομιλιών

Χθες το απόγευμα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δόθηκε ένα μικρό δείγμα του «λεξικού» κρυπτογράφησης συνομιλιών που βρέθηκε στο διαμέρισμα-οίκημα ασφαλείας των «πυρήνων» όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Οι φράσεις έχουν ως εξής:

Η γάτα με γρατζούνισε πολύ= Σημαίνει ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε

Για να ξέρεις ποιον φίλο μου θα βρεις σου γράφω: Ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε Χος, όπου Χ ο φίλος, με την αριθμητική σειρά που έχει προσυνενοηθεί δηλαδή πρώτος ο τάδε, δεύτερος κάποιος άλλος, τρίτος ένας άλλος και λοιπά

«αν μου ”πει η γάτα γρατσουνούσε πολύ” σημαίνει ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις τους φίλους με τη σειρά που είπαμε».

Όταν εσύ θα απαντήσεις η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική= Σημαίνει όταν θα έχεις κανονίσει με τον φίλο μου

Μου έπεσαν τα ρούχα απο το μπαλκόνι= Σημαίνει ότι σε δύο μέρες, δηλαδή αν μου το γράψεις Δευτέρα, σημαίνει Τετάρτη και στις 18:00 ώρα θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί. Έχει διαπιστωθεί συνάντηση κατηγορουμένων στο ρέμα Χαλανδρίου.

Ταυτότητες και ευρήματα

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια, έχει νοικιαστεί αρχές Οκτωβρίου, από τον Δημήτρη Πολίτη. Έχει χρησιμοποιήσει πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο έχει βρεθεί μέσα στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, όπως και το πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της οικίας, για περίπου ένα χρόνο. Βρέθηκαν επιπλέον 9 πλαστά δελτία ταυτότητας και χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία περίπου 25 πολιτών. Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι σε άλλο οίκημα της οργάνωσης στην οδό Ελ. Αλαμέιν 19 στα Σίδερα Χαλανδρίου είχε βρεθεί εξοπλισμός για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας.
Το διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα περιοίκου, ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των δύο καταζητούμενων για εμπλοκή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συνέργεια στην ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο. Δηλαδή του Φοίβου Χαρίση και Ανάργυρου Ντάλιου.
Βρέθηκε επίσης ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας του Δημήτρη Πολίτη, 9-10 κινητά τηλέφωνα, πολλές κάρτες SIM και εξαρτήματα αυτών, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ, είδη ρουχισμού, σακίδια, μια άδεια θήκη κιθάρας, εξαρτήματα καθαρισμού όπλων. Ιδιαίτερη ερευνητική σημασία δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα 5-6 κλειδιά σπιτιών, 5 USB και την κάρτα μνήμης που έχουν βρει στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε