Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δύο προφυλακιστέοι για την κλοπή στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας – Τα πήρε όλα “πάνω του” ο βασικος κατηγορούμενος

φωτό από patrastimes.gr
φωτό από patrastimes.gr

Ομολογεί πλήρως τις πράξεις του ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε σήμερα με τον δικηγόρο του κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Πατρών.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους σήμερα στον ανακριτή οι δύο από τους τρεις φερόμενους ως δράστες. Ο 41χρονος φερόμενος ως “εγκέφαλος” και ο 50χρονος που βρέθηκε γεννετικό υλικό του, σε στοιχεία που έχει στην κατοχή της η αστυνομία.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος που φέρεται να είναι το τρίτο μέλος της σπείρας.

Αντί για αυτοκτονία… έκλεψε το μουσείο

Σύμφωνα με το patrisnews.com μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για την προσωπική του οικογενειακή κατάσταση, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και την απόγνωση στην οποία είχε περιέλθει οικονομικά.
Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Αρχικά σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Τελικά από κακή τύχη μου μπήκε η ιδέα να κάνω κλοπή μνημείου για να εξοικονομήσω χρήματα”.

Όμως, ο βασικός κατηγορούμενος αρνείται ρητά και κατηγορηματικά την πράξη της ληστείας, διότι δεν ασκήθηκε, όπως υποστηρίζει, καμία σωματική βία εναντίον προσώπου, ούτε αφαιρέθηκε από άλλον κινητό πράγμα.

Ουσιαστικά, απαλλάσσει τους δύο συγκατηγορούμενούς του συλληφθέντες, λέγοντας ότι του ενός η μοναδική συμμετοχή περιορίζεται στο ότι τον συνόδευσε στο ραντεβού όπου αποπειράθηκε να πουλήσει το κλοπιμαίο δαχτυλίδι και ότι αυτός ήρθε μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο 36χρονο άνεργο, τον οποίο δεν γνώριζε.

Αντίθετα κατονομάζει δύο ακόμα άτομα Πατρινούς, οι οποίοι τον βοήθησαν στην ανεύρεση αγοραστή, όπως αναφέρει το patrastimes.gr.

Υποστηρίζει ακόμα, ότι δεν έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση ενώ τονίζει ότι “ευθύς μετά τη σύλληψή μου, χωρίς την άσκηση καμμίας βίας, εντελώς αυθόρμητα, βαθιά μετανιωμένος, αυτόβουλα, απέδωσα τα πράγματα υποδεικνύοντας ο ίδιος το σημείο που είχαν αποκρυβεί και αποτελεί για μένα παρηγορία το γεγονός ότι όπως πληροφορήθηκα, αποκαθίστανται στη θέση που είχαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Τονίζω στο σημείο ότι αυτά ευρίσκοντο σε σημείο όπου αν μόνος δεν τα είχα παραδώσει δεν θα τα έβρισκαν ποτέ οι αστυνομικοί, αφού καμμία σχετική πληροφορία δεν υπήρχε και κανείς πλην εμού δεν γνώριζε το σημείο που ήταν κρυμμένα”

Παράλληλα η Αστυνομία εξετάζει την περίπτωση της εσωτερικής πληροφόρησης που πιθανόν να είχαν οι ληστες για τον “νεκρό” χρόνο μέχρι να χτυπήσει ο συναγερμός.

Όπως αναφέρουν “Τα Νέα” οι Αρχές αναζητούν λεπτομέρειες σε σχέση με τον τρόπο δράσης αλλά και την πληροφόρηση που φαίνεται πως είχαν οι δράστες, για να φθάσουν πιο εύκολα στον στόχο τους, χωρίς να κινητοποιηθεί το σύστημα προστασίας του Μουσείου.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε