Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που αφοπλίστηκαν από τους ληστές

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μια καταδίωξη που κατέληξε σε αφοπλισμό των αστυνομικών από τους ληστές προκάλεσε σάλο και έβαλε την Ελληνική Αστυνομία στη… γωνία.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να αποσαφηνιστούν τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το βράδυ ο αφοπλισμός των αστυνομικών και η ελευθέρωση λαθρομεταναστών στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι στιγμής σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο αλλοδαποί που πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών και άρπαξαν το φορτηγό με τους λαθρομετανάστες. Πρόκειται για δύο Ιρακινούς ενώ επίσης έχουν συλληφθεί ένας 50χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση και ένας 27χρονος Ινδός. Και οι τέσσερις θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: Το απόγευμα της Τετάρτης τετραμελής ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής με επικεφαλής υπαστυνόμο, ενώ συμμετείχαν άλλος ένας υπαστυνόμος και δύο αστυφύλακες, μετέβησαν στο χωριό Αμόνι Κορινθίας, κοντά στον Ισθμό μετά από πληροφορία σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με σκάφη λαθρομετανάστες.

Εκεί εντόπισαν δύο αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και ένα ΙΧ που κρίθηκαν ύποπτα γι’ αυτό ο επικεφαλής της Ομάδας αποφάσισε να τα ακινητοποιήσουν. Πράγματι συνελήφθη στο ΙΧ ο 50χρονος ομογενής ενώ ό οδηγός του φορτηγού ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα εγκατέλειψε το όχημα σε δασική περιοχή και διέφυγε. Στο φορτηγό διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν περίπου 65 λαθρομετανάστες. Ο επικεφαλής αποφάσισε και πάλι να μεταφέρουν τα δύο οχήματα στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής στην οδό Πέτρου Ράλλη. Οι δύο αστυφύλακες ανέλαβαν να οδηγήσουν το φορτηγό και το ΙΧ ενώ ο ένας υπαστυνόμος έφυγε μπροστά με ένα από τα δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα και ο άλλος ακολουθούσε στο τέλος της πομπής.

Στον Ασπρόπυργο και ενώ το φορτηγό και το ΙΧ είχαν σταθμεύσει στο φανάρι δύο άτομα που επέβαιναν σε άλλο ΙΧ τους έκλεισαν το δρόμο πυροβολώντας πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών, τους άρπαξαν τα πιστόλια και στη συνέχεια ο ένας πήρε το φορτηγό και ο άλλος διέφυγε με το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν προσεγγίσει την πομπή.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν άμεσα το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, και στο Χαϊδάρι, μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκε το ΙΧ και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ ο 35χρονος Ιρακινός που οδηγούσε, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και τα δύο αστυνομικά όπλα. Σήμερα το μεσημέρι μετά από συντονισμένες έρευνες της διεύθυνσης αλλοδαπών και της ασφάλειας συνελήφθη στον Ασπρόπυργο ο 27χρονος Ινδός που είναι μέλος του οργανωμένου κυκλώματος διακινητών και λίγο αργότερα ο δεύτερος Ιρακινός που συμμετείχε στην ένοπλη επίθεση, ενώ κοντά στο Πέραμα βρέθηκε και το φορτηγό χωρίς όμως τους μετανάστες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε