Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έδεσαν και φίμωσαν 69χρονο για να τον ληστέψουν και πέθανε από ασφυξία!

“Τον είχαν για ώρες δεμένο γιατί δεν τους ελεγε τον αριθμό του χρηματοκιβωτίου” λέει στο Newsit  γείτονας του θυματος. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 69χρονου που τον είδε να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια της.

Ηταν λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Δευτέρας όταν έγινε γνωστό πως  3 άνδρες εισέβαλλαν σε σπίτι που βρίσκεται στον τρίτο οροφο πολυκατοικίας στην οδό Αγίας Παρασκευής 82 στα Κάτω Πατήσια.

Οι ληστές αφού έδεσαν το ζευγάρι που εκείνη την ώρα ηταν μέσα στο σπίτι,  τους φίμωσαν και πήραν όλα τους τα χρήματα. Ομως φεύγοντας δεν έλυσαν τα θύματά τους για να μην ειδοποιήσουν την αστυνομία με αποτέλεσμα ο 69χρονος να πεθάνει από ασφυξία.

Ολη αυτή την ώρα η γυναίκα του τον έβλεπε να ξεψυχάει ανήμπορη να τον βοηθήσει. Οταν κατάφερε να λυθεί άρχισε να φωνάζει βοήθεια και όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας που δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι εκείνη την ώρα έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Φωτόπουλος γείτονας του ζευγαριού “ακούσαμε τη γυναίκα να φωνάζει και πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Την βρήκαμε σε κατάσταση σοκ και αμέσως καλέσαμε την αστυνομία”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο γείτονας του ζευγαριού:

Από εκείνη την στιγμή μέχρι την ώρα που τους βρήκαν η γυναίκα ήταν σε τέτοια κατάσταση σοκ που μόλις σήμερα το πρωί περιέγραψε όσα έγιναν στους αστυνομικούς. Ο 69χρονος ήταν συνταξιούχος του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα ωστόσο με την μαρτυρία ενός άλλου γείτονα ο εφιάλτης για τον 69χρονο ξεκίνησε αρκετές ώρες πριν αποκαλυφθεί το έγκλημα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Κώστας Σαγανάς που διατηρεί φούρνο απέναντι απο την πολυκατοικία της οδού Αγίας Παρασκευής 82 “μάθαμε πως οι ληστές ακολούθησαν τον 69χρονο και μπήκαν μαζί του στην πολυκατοικία  και στην συνέχεια στο σπίτι του. Τον έδεσαν και τον φίμωσαν για να τους αποκαλύψει τον αριθμό του χρηματικοκιβωτίου όμως ο 69χρονος δεν τους τον έλεγε. Το μεσημέρι που γύρισε η γυναίκα του στο σπίτι την έδεσαν και αυτήν και μόλις ώρες αργότερα κατάφερε να ξελυθει και να ειδοποιήσει την αστυνομία”.

Πριν από λίγο η αστυνομία επιβεβαίωσε πως οι ληστές μπηκαν στο σπίτι νωρίς το μεσημέρι μαζί με τη γυναίκα του 69χρονου και τους είχαν δεμένους για ώρες προκειμένου να τους αποκαλύψουν τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήραν τελικά πάνω από 20.000 ευρώ.

Η ΕΛΑΣ εφιστά την προσοχή στους ηλικιωμένους που λόγω της οικονομικής κρισης σηκώνουν τα λεφτά τους απο τις τράπεζες και τα φυλάνε στο σπίτι είτε σε χρηματοκιβώτια είτε σε διάφορες κρυψώνες. Οι άνθρωποι αυτοί γίνονται ευκολοι στόχοι των ληστών και πολύ συχνά δυστυχώς φτάνουμε να θρηνούμε θύματα όπως στην περίπτωση του 69χρονου στα Κάτω Πατήσια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ –  ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εύβοια: Οι διαρρήκτες δεν μπήκαν στο σπίτι για χρήματα και κοσμήματα…

Κύκλωμα εκβιαστών πίσω από την έκρηξη στο Χαϊδάρι – Καταστράφηκαν 15 μαγαζιά

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε