Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Έφερναν 10 τόνους λαθραίου καπνού από τη Βουλγαρία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ.

O ακατέργαστος καπνός, άγνωστης προέλευσης, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στοιχεία διακίνησης και με παραλήπτη του μεταφερόμενου φορτίου εταιρεία που δραστηριοποιείται στο νομό Φωκίδας, βρέθηκε σε έλεγχο συνεργείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μέσα σε φορτηγό διεθνών μεταφορών.

Όπως ανακοινώθηκε, το φορτίο κατασχέθηκε μαζί με το φορτηγό αφού σαν αποστολέας αναγραφόταν μία φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία, με έδρα τη Βουλγαρία. Επίσης, συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού….

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας αποθήκης εκμισθωμένης στην ελεγχόμενη εταιρεία, όπου, κατά τον έλεγχο των αποθεμάτων ακατέργαστου καπνού, προέκυψαν διαφορές 27.652 κιλών καπνού.

Επίσης, σε δεύτερη αποθήκη, ιδιοκτησίας του πληρεξουσίου και συζύγου της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας,
ο οποίος είναι αγρότης του ειδικού καθεστώτος, καταμετρήθηκαν 30 τόνοι καπνού, οι οποίοι, κατά δήλωσή του, είναι καπνός γεωργικής παραγωγής του ιδίου και των δύο κοριτσιών του.
Ο πληρεξούσιος υπεύθυνος και σύζυγος της διαχειρίστριας της ελεγχόμενης εταιρείας συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δίκη ορίσθηκε για χθες και αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη.

Με σχετικό έγγραφο προς τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), για να διαπιστωθεί η προέλευση του καπνού της δεύτερης αποθήκης και τη σχετική απάντηση, που ελήφθη, προέκυψε η συνολική καλλιέργεια του καπνού.

Με άλλο έγγραφο προς τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στρεμματική απόδοση ανά είδος καλλιέργειας καπνού, η υπηρεσία προσδιόρισε τη διαφορά των ποσοτήτων, που φτάνει σε 90 τόνους και θα καταλογίσει τις σχετικές παραβάσεις.

Η συνολική ποσότητα καπνού, που προέκυψε χωρίς παραστατικά, είναι 127.652 κιλά.

Διαβάστε ακόμα:

Μεσσηνία: Ταχυδρόμος “λήστεψε”… τον εαυτό του και κράτησε τα λεφτά!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε