Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές των ώρα που προσπαθούσαν να φυγαδεύσουν 7 Αφγανούς σε χώρα της ΕΕ. Αναζητείται άλλο ενα μέλος της σπείρας αλγερινής καταγωγής.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο “Ελ. Βενιζέλος” τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τους επτά μετανάστες, τους οποίους είχαν προμηθεύσει με πλαστά διαβατήρια και ηλεκτρονικές κάρτες επιβίβασης, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, απο την έρευνα προέκυψε οτι ένας απο τους συλληφθεντες, 29 χρόνων, είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια προωθούσε σε χώρες της Ε.Ε. παράνομους μετανάστες μέσω του αεροδρομίου “Ελ. Βενιζέλος”.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως αφγανικής καταγωγής σε χώρες της Ε.Ε.

Ο δεύτερος που συνελήφθη, 22 χρόνων, “φιλοξενούσε” τους μετανάστες για λόγες ημέρες μέχρι το κύκλωμα να οργανώσει το ταξίδι τους. Επίσης ήταν αυτός που εισέπρατε τα χρήματα (οι μετανάστες πλήρωναν απο 1.500 έως 3.000 ευρώ το άτομο), μεριμνούσε για τον εφοδιασμό τους με τα διαβατήρια και τις κάρτες επιβίβασης και συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.

Ο συνεργός τους που αναζητείται, ήταν ο πλαστογράφος που προμήθευε τα πλαστά ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
 
-6 πλαστά διαβατήρια Γαλλίας.
-1 πλαστό Δελτίο ταυτότητας Ιταλίας.
-6 κάρτες επιβίβασης.
-4.070 ευρώ.
-3 κινητά τηλέφωνα.
-1 Ι.Χ αυτοκίνητο.
 
Οι δύο συλληφθέντες όπως επίσης και οι επτά αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα& Πλημμελειοδικών& Αθηνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε