Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Είχαν στόχο τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη λέει η αντιτρομοκρατική

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τον Εισαγγελέα της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, θα σκότωναν τα μέλη της “Σέχτας Επαναστατών”

που μαζί με τον σημερινό δήμαρχο Δομοκού αποτελούσαν τους βασικούς στόχους, σύμφωνα πάντα με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής.
Ο εισαγγελέας είχε μπει στο στόχαστρο της δολοφονικής ομάδας ενώ τα μέλη της να έχουν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου να τον εξοντώσουν.

Οι γυψαδόροι

Πριν από δύο μήνες, μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή απέναντι από το σπίτι του Εισαγγελέα στην Κηφισιά και έκαναν τους γυψαδόρους!
Μια τυχαία συνάντηση τους με τους πραγματικούς γυψαδόρους φαίνεται να τους έκανε να αλλάξουν σχέδια χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είχαν εγκαταλείψει οριστικά και τον συγκεκριμένο στόχο.
Από εκείνη τη στιγμή έως και τις συλλήψεις του περασμένου Σαββάτου, είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την οικοδομή.
Κάποια ευρήματα όμως από τις γιάφκες της, προς το παρόν, οργάνωσης “δίχως όνομα”, όπως φτυάρια, τσουγκράνες και στυλάρια, τους αφήνει ανοικτές κάποιες πιθανότητες να μην είχε εγκαταλειφθεί ο συγκεκριμένος στόχος, αλλά απλά να είχε αλλάξει ο τρόπος προσέγγισής τους.

“Ήταν μέλη της Σέχτας, αλλά έπεσαν πάνω στους κανονικούς γυψαδόρους”

Το περιστατικό με την τρομοκρατική χροιά, συνέβη στις αρχές Οκτώβρη, όταν δύο άτομα, προσέγγισαν νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Κηφισιά απέναντι από το σπίτι του εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, υποδυόμενοι τους γυψαδόρους.
Τα δύο άτομα φορούσαν φόρμες εργασίες, καπέλα τύπου τζόκεϊ και μπήκαν στην οικοδομή. Βρίσκονταν εκεί όμως οι εργάτες άλλου συνεργείου, οι οποίοι εύλογα τους ρώτησαν τις εργασίες θα κάνουν.
Οι ύποπτοι τους είπαν ότι είναι γυψαδόροι και ότι τους έστειλε ο μηχανικός της οικοδομής για δουλειά. Με ύφος απορίας ο επικεφαλής του συνεργείου των πραγματικών εργατών, τους απάντησε πως και εκείνοι γυψαδόροι είναι.
Οργισμένος ο επικεφαλής του συνεργείου επικοινώνησε τηλεφωνικά στον μηχανικό, που εργαζόταν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να διαμαρτυρηθεί νομίζοντας ότι είχε δώσει αλλού τη δουλειά. Ο μηχανικός, τον διαβεβαίωσε πως δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, και λίγο αργότερα έφθασε στην οικοδομή για να διαπιστώσει την προέλευση των «νεοφερμένων» εργατών.
Οι δύο νεαροί «εργάτες» δεν έδειξαν να πανικοβάλλονται και με ιδιαίτερη ψυχραιμία, υποστήριξαν ότι είχαν κάνει λάθος οικοδομή, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για την παρεξήγηση και αποχώρησαν. Ο μηχανικός, ωστόσο, έκρινε ύποπτη την εμφάνιση και τις κινήσεις των νεαρών και κάλεσε την αστυνομία. Μερικά λεπτά αργότερα έφθασε πλήρωμα περιπολικού στην οικοδομή, ερεύνησε τους γύρω δρόμους χωρίς να εντοπιστούν οι ύποπτοι.
Στη συνέχεια, όταν διαπιστώθηκε ότι ακριβώς απέναντι διαμένει ο Εισαγγελέας, ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική, με τους αστυνομικούς να παίρνουν καταθέσεις από τους εργάτες που ήρθαν αντιμέτωποι με τους νεαρούς «γυψαδόρους» και να τους επιδεικνύουν φωτογραφίες υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες.
Από αυτές τις φωτογραφίες, όπως διαρρέουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι εργάτες έχουν αναγνωρίσει αλλά με αρκετή επιφύλαξη, δύο άτομα που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στη “Σέχτα Επαναστατών”.
Σε καθημερινή βάση και επί 24ωρου βάσεως, η οικοδομή και η ευρύτερη περιοχή τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση, χωρίς όμως να εντοπιστούν ύποπτες κινήσεις ατόμων.
Το περιστατικό συγκεκριμένο περιστατικό απέκτησε μια διαφορετική διάσταση όταν αστυνομικός που παρακολουθούσε τον Κωνσταντίνο Σακκά, διαπίστωσε επαφές με τον Γεράσιμο Τσάκαλο, που συνελήφθη στο Παγκράτι με τον Παναγιώτη Αργυρού για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο Γιώργος Καραγιαννίδης μετέφερε στο διαμέρισμα στον Πειραιά ένα φτυάρι, ένα άλλο σκαπτικό εργαλείο και δύο πασσάλους, τα οποία παρέλαβαν ο Σακκάς και ο Μητρούσιας και πήγαν στην αποθήκη στη Νέα Σμύρνη, όπου και συνελήφθησαν. Τα σκαπτικά εργαλεία όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, θα αποτελούσαν καμουφλάζ για την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης, και δεν φαίνεται να είναι άσχετη με τους «γυψαδόρους» της Κηφισιάς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε