Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκαναν… εξαγωγή χασίς στην Αγγλία – Κατασχέθηκαν 50 κιλά! – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 38χρονος Έλληνας που είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακίνηση ναρκωτικών ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα 27 και 33 χρόνων, μέλη του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε, διακινούσε κι εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για το κύκλωμα, τέθηκε υπό επιτήρηση φορτηγό βουλγαρικής εταιρείας, το οποίο στις 14 του μήνα, αναχώρησε από τη Λάρισα.
Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε προχθές (15-12-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Αιγίου Αχαΐας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και Πατρών.

Σε έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο -ανάμεσα στο βασικό φορτίο- οκτώ  χάρτινα κιβώτια με ακατέργαστο χασίς συνολικού βάρους 50 κιλών και 700 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμα, το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προόριζαν να μεταφέρουν με το φορτηγό το χασίς, μέσω του λιμένα Πατρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Την προανάκριση κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Διαβάστε ακόμα:

Δράμα: Έκλεψαν τα υφασμάτινα στολίδια της Αγίας Τράπεζας!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε