Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκαναν ζωή χαρισάμενη με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Έκαναν ζωή χαρισάμενη με πλαστές πιστωτικές κάρτες

Πρόκειται για δυο μέλη διεθνούς κυκλώματος που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος να πραγματοποιούν αγορές πανάκριβων προϊόντων με αντίγραφα πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, μετά από σχετική πληροφορία που είχε  για άτομα ασιατικής καταγωγής που κανουν συναλλαγές σε καταστήματα του αεροδρομίου Αθηνών με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, συγκρότησε ειδική ομάδα για την επιτήρηση των χώρων συναλλαγών του Αεροδρομίου.

Τελικά αστυνομικοί εντόπισαν έναν 34χρονο αλλοδαπό να επιχειρεί να αγοράσει προϊόντα, από κατάστημα του αεροδρομίου με πλαστή πιστωτική κάρτα και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια, σε ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου εντοπίστηκε και ο δεύτερος συνεργός του ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με έδρα τη Μαλαισία η οποία κατασκευάζει πλαστές πιστωτικές κάρτες με τις οποίες εφοδιάζει μέλη της οργάνωσης, τα οποία προβαίνουν σε αγορές προϊόντων από καταστήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου. Τα προϊόντα στη συνέχεια τα μεταφέρουν στη Μαλαισία και τα παραδίδουν στην οργάνωση, εισπράττοντας την προσυμφωνημένη αμοιβή, η οποία κυμαίνεται από 5-10% επί της αξίας των προϊόντων.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 πλαστές πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών πιστά αντίγραφα πραγματικών και πολλά προϊόντα αξίας όπως ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και αρώματα,  που είχαν αγορασθεί με αυτές τις κάρτες και  η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Αθήνα, ταξίδεψαν και δυο φορές στη Ζυρίχη της Ελβετίας όπου έκαναν κι εκεί πλούσιες αγορές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγήκαν βόλτα με το κλεμμένο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε