Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έκλεψαν 8 προτομές τους τελευταίους 6 μήνες!

Έκλεψαν 8 προτομές τους τελευταίους 6 μήνες!

Οι τελευταίες προτομές που “έκαναν φτερά” απο το Δήμο Αθηναίων, ήταν του Νίκου Καζαντζάκη και του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Οκτώ χάλκινες προτομές κλάπηκαν τους τελευταίους έξι μήνες από τους δρόμους της Αθήνας, με τελευταίες αυτές του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), που εξαφανίστηκαν μέσα από τον περίβολο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, στα μέσα Ιανουαρίου. Οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα χάλκινα γλυπτά, αφήνοντας μόνο τις μαρμάρινες βάσεις τους.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα Παιδείας, Νέλλη Παπαχελά, δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως έχουν καταγραφεί επίσης πολλές αποτυχημένες απόπειρες, αφού αρκετές προτομές βρέθηκαν κατεβασμένες από τις βάσεις τους και παρατημένες, διότι οι επίδοξοι κλέφτες δεν κατάφεραν εντέλει να τις μεταφέρουν.

Το γεγονός πως τέσσερις από τις οχτώ χαμένες προτομές εντοπίστηκαν σε σκραπατζίδικα (επιχειρήσεις εμπορίας χαλκού) στον Ασπρόπυργο, κινεί τις υποψίες στην κατεύθυνση της εμπορίας χαλκού και για τις υπόλοιπες.

«Η φύλαξη καθίσταται αδύνατη, μιας και χάλκινα αγάλματα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την Αθήνα. Οι δράστες φαίνονται πολύ τολμηροί, αφού δεν πτοούνται ούτε από τα κεντρικά σημεία, στα οποία οι προτομές είναι τοποθετημένες. Για παράδειγμα, από φωταγωγημένο σημείο του κέντρου της πρωτεύουσας, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας και Πατησίων, έχει αφαιρεθεί η προτομή του Ψαρρού» σημειώνει η κ. Παπαχελά.

Διαβάστε

Ποιοι και γιατί “αποκεφαλίζουν” προτομές και κλέβουν μπρούτζινα αγάλματα!

Ποιές γειτονιές της Αθήνας θα αλλάξουν μορφή
 

Ποιός είναι ο μοναδικός κληρονόμος των πνευματικών δικαιωμάτων του Ν. Καζαντζάκη

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε