Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έκλεψαν βάση με εκατομμύρια δεδομένα και την πωλούσαν με 1 ευρώ!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Φωτιά πήραν smart phones και το internet, χιλιάδες χρήστες άρχισαν να κατεβάζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς ουσιαστικά τσάμπα με μόλις ένα ευρώ

την τεράστια βάση δεδομένων πασίγνωστης εταιρείας πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου. Ένας 34χρονος απ΄την Άρτα και ένας 40χρονος από το Βόλο “σήκωσαν” τις πληροφορίες από τη βάση δεδομένων της εταιρείας και έφτιαξαν μια εφαρμογή για να μπορεί όποιος θέλει να την κατεβάσει μέσω internet.
Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα χιλιάδες ήταν εκείνοι που χρεώθηκαν μόλις ένα ευρώ για έναν ολόκληρο τηλεφωνικό κατάλογο και η εταιρεία έχασε τουλάχιστον 3,6 εκατομμύρια ευρώ!
Όπως ήταν φυσικό η εταιρεία έκανε καταγγελία και έτσι άνδρες την νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησαν έρευνα και δεν άργησαν να φτάσουν στα ίχνη τους.
Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε έχει ήδη πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε