Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλεβαν καλώδια της ΔΕΗ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συμμορία πωλούσε τα καλώδια σε μάντρες σιδηρικών. Προκλήθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και σε οικιακές συσκευές.

 Κύκλωμα που έκλεβε καλώδια από εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην επιχείρηση, αλλά και σε σπίτια, αποκαλύφθηκε από την Αστυνομία, μετά τη σύλληψη ενός 32χρονου και ενός 34χρονου τα ξημερώματα στην Καλλιθέα. 

   Οι δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν μετά από κλοπή σε υποσταθμό της ΔΕΗ και όπως διαπιστώθηκε, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου μαζί με άλλα άγνωστα άτομα είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε κλοπές από εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

    Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν 45 κλοπές καλωδίων από υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, το Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη, το Νέο Κόσμο, το Μοσχάτο, την Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα.

    Οι δράστες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χάλκινων καλωδίων, τα οποία πωλούσαν σε μάντρες σιδηρικών αντί 3 ευρώ το κιλό, αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη, λόγω του τεράστιου όγκου και βάρους των κλοπιμαίων.

    Λόγω αυτών των κλοπών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και ηλεκτρικές συσκευές σπιτιών, με αποτέλεσμα πολλοί ιδιώτες να έχουν κάνει αγωγές στη ΔΕΗ, ζητώντας αποζημιώσεις, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

    Ταυτόχρονα, η αφαίρεση του υλικού, προκαλούσε αστάθεια στο ηλεκτρικό δίκτυο, λόγω βύθισης τάσης με κίνδυνο μπλακ-άουτ σε ολόκληρες περιοχές.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη σύλληψη των συνεργών τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε