Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκρηξη στο γραφείο του Κ.Σημίτη – Ανάληψη ευθύνης

Έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού
Έξω από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Δεν υπήρχε αστυνομικός φρουρός. Δεν προηγήθηκε καμμία προειδοποίηση. Ηταν μέσα άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημα σε ραδιοφωνικό σταθμό η Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό με 3-4 γκαζάκια στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του Κ. Σημίτη στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Ακαδημίας 35.

Από την έκρηξη πήρε φωτιά η πόρτα και το εσωτερικό του γραφείου, ενώ οι 3 άνθρωποι που βρίσκονταν σε γραφεία στον ίδιο όροφο κατάφεραν να βγούν σώοι από το κτίριο.

Επι τόπου έσπευσε η πυροσβεστική και έσβησε την φωτιά, ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη και επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν άτομο νεαρής ηλικίας με μηχανή μεγάλου κυβισμού να φεύγει βιαστικά από το σημείο.

Αξιοσημείωτο είναι οτι δεν υπήρχε έξω από την πόρτα αστυνομικός φρουρός, αφού είχε αφαιρεθεί το 2008 από τον τότε αρχηγό της αστυνομίας Αναστάσιο Δημοσχάκη. Μετά από τις αντιδράσεις όμως που είχαν προκληθεί τον επανέφεραν μόνο για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. 

Την ευθύνη ανέλαβε με τηλεφώνημα στον skai η οργάνωση Απελευθερωτική Επαναστατική Δράση, που έκανε την εμφάνιση της το 2006. Ανάμεσα στις επιθέσεις που έχει κάνει η οργάνωση μέχρι σήμερα, είναι η βόμβα στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα και γραφεία τοπικών οργανώσεων της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντάκης, που βρισκόταν μαζί με ένα ακόμη άτομο στο διπλανό γραφείο, εγκλωβίστηκε από την φωτιά και χρειάστηκε την παρέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να βγει σώος από το γραφείο του.

Παρακολουθήστε τι είπε ο κ. Κωνσταντάκης στο NewsIt για την στιγμή της επίθεσης.

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. “Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει, με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο, την εμπρηστική ενέργεια που έγινε στο Πολιτικό Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και το Ίδρυμα Σημίτη” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε “οι δράστες είναι εχθροί της Δημοκρατίας και της πολιτικής ομαλότητας.  Για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε αποφάσεις της κυβέρνησης, που θα θέτουν σε εφαρμογή τα αναγκαία και σωστά μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου. Τα λόγια από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου δεν αρκούν”.

Ο Παναγιώτης Κωνσταντάκης μετά τον απεγκλωβισμό του 
 

Η πυροσβεστική έχει σπεύσει στο σημείο

Η αστυνομία άμεσα απέκλεισε την κυκλοφορία

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε