Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξαπατούσαν εμπόρους ότι θα τους χορηγήσουν δάνεια

Εξαπατούσαν εμπόρους ότι θα τους χορηγήσουν δάνεια

Ύστερα από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, φέρονται να εξαπάτησαν, με παρόμοιο τρόπο, τουλάχιστον δύο ακόμη εμπόρους.

Δύο άτομα, ηλικίας 47 και 48 ετών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, για απάτη κακουργηματικής μορφής, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Τούμπας.

Η δράση των δύο ατόμων ήρθε στο φως, έπειτα από καταγγελία 36χρονου εμπόρου που έπεσε στα δίχτυα τους. Όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τις 21 Οκτωβρίου 2010 έως και σήμερα, οι δράστες φέρονται να εξαπάτησαν τον 36χρονο με την υπόσχεση της εκταμίευσης τραπεζικού δανείου, καταφέρνοντας να του αποσπάσουν παράνομα 307.454 ευρώ.

Ύστερα από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, φέρονται να εξαπάτησαν, με παρόμοιο τρόπο, τουλάχιστον δύο ακόμη εμπόρους, ηλικίας 45 και 51 ετών, αποκομίζοντας παράνομα το συνολικό χρηματικό ποσό του 1.300.000 ευρώ, καθώς και ένα οικόπεδο αξίας 800.000 ευρώ.

Σε γραφείο που διατηρούσαν οι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 11.050 ευρώ, που εικάζεται ότι προέρχεται από παράνομες συναλλαγές, καθώς και πλήθος φακέλων και εγγράφων, σχετικά με υποθέσεις δανειοδότησης προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος, κατά το πρόσφατο παρελθόν, προφυλακίστηκε για παρόμοια αδικήματα. Οι Αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε