Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εξαπατούσαν πολίτες λέγοντας ότι κέρδισαν σε λοταρία!

Εξαπατούσαν πολίτες λέγοντας ότι κέρδισαν σε λοταρία!
Μια καλοστημένη κομπίνα είχε στήσει ένας Γάλλος και άλλοι δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Τι ακριβώς έκαναν.

Ο 37χρονος Γάλλος εμφανίστηκε μετά από συμφωνία με Έλληνα για να του δώσει 1.400 ευρώ ως έξοδα φορολογίας δήθεν κερδισμένου ποσού σε λοταρία. Στα μέσα Ιανουαρίου ο γάλλος είχε στείλει sms στο κινητό τηλέφωνο του Έλληνα λέγοντας του ότι κέρδισε σε διεθνή λοταρία δύο εκατομμύρια ευρώ. Έτσι κανονίστηκε η συνάντηση για να του δώσει ο Έλληνας τα 1.400 ευρώ σε μετρητά και ο Γάλλος να του δώσει την επιταγή των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

 
Ο ίδιος Έλληνας είχε εξαπατηθεί στις 15 Ιανουαρίου όταν έστειλε 400 ευρώ μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων με παραλήπτη συνεργό του Γάλλου για έξοδα μεταφοράς των 2 εκατομμυρίων δολαρίων έπειτα από άλλο SMS που είχε λάβει.
 
Μετά από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, εντοπίστηκε ομάδα ατόμων που μοναδικό σκοπό είχε να αποσπά με απατηλό τρόπο (Κέρδη σε διεθνή ΛΟΤΤΑΡΙΑ) διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστα άτομα, τα οποία ήλπιζαν σε είσπραξη υψηλών κερδών που δήθεν είχαν επιτύχει σε διαγωνισμούς .
 
Κατά τη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης μέλος της παραπάνω ομάδας έστειλε email το οποίο φέρονταν να έχει αποσταλεί από την Εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με το οποίο υποχρεούταν να καταθέσει ο Έλληνας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3.500) Δολαρίων Η.Π.Α ως φόρο , μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, ώστε να εκταμιευθεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων (2.000.000) Δολαρίων Η.Π.Α. το οποίο είχε κερδίσει.
 
Στην συνέχεια μέλος της ομάδος, το οποίο βρισκόταν συμπτωματικά στην χώρα μας, προθυμοποιήθηκε να παραδώσει την επιταγή των 2.000.000 Δολαρίων αφού πρώτα παραλάμβανε τα έξοδα φορολογίας του παραπάνω ποσού.
Σε συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε, σε περιοχή των Αθηνών εντοπίσθηκε ένας εκ των δραστών ο οποίος και συνελήφθη, ενώ παράλληλα αναζητούνται οι συνεργάτες του στην αλλοδαπή μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΙΝΤΕΡΠΟΛ).
 
Η ανωτέρω περιγραφόμενη μέθοδος αποτελεί παγκόσμιο είδος απάτης με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στην χώρα μας. Ερευνάται από τη Κύρια Ανάκριση μέσω των τραπεζικών λογαριασμών αλλά και την ΙΝΤΕΡΠΟΛ εάν το παραπάνω κύκλωμα είχε και άλλα θύματα.
 
Ο 37χρονος Γάλλος και οι δύο αλλοδαποί συνεργοί του συνελήφθησαν από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε