Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκαν αφού πλημμύρισαν την Ελλάδα με ηρωίνη

Ναρκωτικά ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ναρκωτικά ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλο κύκλωμα που μετέφερε ναρκωτικά από το Μπαχρέιν και στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ Αττικής του Υπουργείου Οικονομικών, μετά από συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές του Μπαχρέιν και αξιοποίηση πληροφοριών των Τουρκικών Αρχών Ασφαλείας, εξάρθρωσε οργάνωση που διακινούσε τα τελευταία χρόνια μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από το Ιράν μέσω Τουρκίας, οι οποίες μεταφέρονταν κρυμμένες σε ρολόγια τοίχου με ταχυδρομικά δέματα σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009 είχαν σταλεί 17 αποστολές δεμάτων με ηρωίνη, μέσω μόνο του καταστήματος ΕΛΤΑ Ζωγράφου, οι οποίες είχαν συνολικό βάρος 220 κιλά περίπου. Οι παραλήπτες εμφανίζονταν ως φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων και διέμεναν στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου, έχοντας νοικιάσει ταχυδρομικές θυρίδες στο εν λόγω κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Στις 5/1/2010, οι Τελωνειακές Αρχές του Μπαχρέιν ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΥπΕΕ Αττικής για την ανακάλυψη σε ταχυδρομικό δέμα ποσότητας ηρωίνης, βάρους δύο κιλών, κρυμμένης σε δύο ρολόγια τοίχου. Το δέμα με την ηρωίνη έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα στις 10/1/2010, συνοδευόμενο από Τελωνειακούς του Μπαχρέιν.

Στις 11/1/2010, συνελήφθησαν δύο άτομα, αφότου είχαν παραλάβει το εν λόγω δέμα από κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο ένας εκ των συλληφθέντων εμφανιζόταν ως φοιτητής του ΕΜΠ και διέμενε στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου. Στην κατοχή του βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τραπεζικά αποδεικτικά ανάληψης μεγάλων χρηματικών ποσών, πλαστή φοιτητική ταυτότητα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ενώ σε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε βρέθηκαν ανάγλυφη σφραγίδα του ΕΜΠ και πλαστά πιστοποιητικά σπουδών. 

Επίσης, βρέθηκε στην κατοχή του τραπεζικός φάκελος με στοιχεία ατόμου που αναφέρεται από τις Τουρκικές Αρχές Ασφαλείας ως άτομο που είχε νοικιάσει ταχυδρομική θυρίδα στο κατάστημα ΕΛΤΑ Ζωγράφου, διέμενε στη Φοιτητική Εστία και παρελάμβανε δέματα με ηρωίνη.

Στο διαμέρισμα που διέμενε ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα ιρακινής καταγωγής, χωρίς ταξιδιωτικά ή άλλα έγγραφα και δύο άτομα επίσης ιρακινής καταγωγής, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

   

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε