Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που καλλιεργούσαν και εμπορεύονταν χασίς! 35 άτομα είναι “μπλεγμένα”!

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και του Πύργου Ηλείας, συνελήφθησαν 11 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, που περιλαμβάνουν συνολικά 35 κατηγορούμενους
Έγιναν έρευνες σε σπίτια και διάφορους χώρους και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερο από 1,5 κιλό χασίς, 93 φυτά για χασίς, μικροποσότητα κοκαΐνης, 7 ζυγαριές ακριβείας, 4 κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, κροτίδες και χρήματα.
Ένας από τους συλληφθέντες μάλιστα, συμμετείχε ενεργά και στις δυο εγκληματικές οργανώσεις!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν και τα έντεκα 11 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες δικογραφίες, σε βάρος συνολικά 35 ατόμων, από τα οποία τα 11 είναι μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Η πρώτη οργάνωση

Τουλάχιστον επτά άτομα συμμετείχαν σε αυτή.
Τα μέλη, συμμετείχαν, στην καλλιέργεια φυτειών χασίς και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, όσο και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.

Σε επιχείρηση που έγινε χθες το πρωί, σε περιοχές των Γαργαλιάνων, της Βάλτας, της Μαραθόπολης, της Κυπαρισσίας, της Πύλου και της Χώρας του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και στον Πύργο Ηλίας, συνελήφθησαν έξι Έλληνες, ηλικίας 35 έως 53 ετών και ένας 22χρονος Αλβανός, όλοι τους μέλη της οργάνωσης.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 19 άτομα που κατηγορούνται για τις –κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα Ναρκωτικά και τα Όπλα.
Όπως επίσης προέκυψε, δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ο 43χρονος και ο 42χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, είχαν συμμετοχή στην καλλιέργεια μεγάλης φυτείας χασίς, η οποία είχε εντοπιστεί την 18-9-2012 σε δασώδη περιοχή του Δήμου Τριφυλλίας και αποτελούνταν από 992 δενδρύλλια.

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
195,6 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς
2 φυτά για χασίς
4 κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα.
Ένα πιστόλι με αμπούλες και μεταλλικά σφαιρίδια.
3 ζυγαριές ακριβείας.
Το χρηματικό ποσό των -3.300- ευρώ.
15 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM .
Πλήθος φυσίγγων.
Ένα .Χ. αυτοκίνητο.

Η δεύτερη οργάνωση

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι αποτελούνταν από τουλάχιστον πέντε μέλη, τα οποία τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2012, συμμετείχαν, στην καλλιέργεια φυτειών χασίς, ενώ περαιτέρω δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες το πρωί, σε περιοχές της Πύλου, της Χώρας, της Κορώνης και της Φοινικούντας Μεσσηνίας, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, όλοι τους Έλληνες, ηλικίας από 33 μέχρι 48 ετών οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, αποτελούν μέλη της οργάνωσης.

Ένα από τα συλληφθέντα μέλη, ένας 35χρονος, συμμετείχε ενεργά και στις δύο εγκληματικές οργανώσεις, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία, περιλαμβάνει εκτός των συλληφθέντων, ακόμα πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παράβαση της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Κατά τις αστυνομικές έρευνες για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκε εκτός των άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη υδροπονική καλλιέργεια φυτών χασίς, η οποία αποτελούνταν από 91 φυτά, μία λάμπα φωτισμού, αυτόματους μετρητές για πότισμα, καθώς και αυτόματα δίκτυα ύδρευσης.
Στις έρευνες που έγιναν σε σπίτια, σε αποθήκες και σε καταστήματα ιδιοκτησίας των μελών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ο εξοπλισμός της υδροπονικής καλλιέργειας και τα φυτά
1.455 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς
Μικροποσότητα κοκαΐνης.
Το χρηματικό ποσό των 4.830 ευρώ.
Τέσσερις ζυγαριές ακριβείας
13 κροτίδες
13 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM
Ένα Ι.Χ. φορτηγό

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που κάνει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των δυο οργανώσεων και η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 79 άτομα για τοκετούς στο σπίτι!

Σημαντική αποκάλυψη αρχαίου τάφου στη Κρήτη

Αυτοκίνητο παρέσυρε 6χρονο παιδάκι στην Κρήτη!

Εικόνες ΜΕΣΑ από το ελικόπτερο της απόπειρας απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε