Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθησαν επτά άτομα (6 Έλληνες και 1Αλβανός) ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 14 άτομα, εκ των οποίων τρία έχουν ήδη συλληφθεί κατά την πορεία των ερευνών και κρατούνται στις φυλακές.

Στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς το πολυμελές κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που είχαν αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε λούνα παρκ της Βόρειας Αφρικής και σε αγορές πολυτελών ακινήτων της Γλυφάδας, κάποια από τα μέλη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, ηρωίνης και χασίς, ”ξέπλεναν” τα κέρδη από τις πωλήσεις των ναρκωτικών

Η έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2011 εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις συλλήψεων, ενώ μάλιστα μία από τις ελεγχόμενες μεταφορές για λογαριασμό του κυκλώματος, ποσότητας 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης, με φορτηγό, στις 13 Νοεμβρίου 2011, ο οδηγός του τράκαρε στην Αθηνών-Πατρών και εγκατέλειψε όχημα και παράνομο φορτίο.

Συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται συνολικά 21 άτομα , σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρόκειται για αρχηγικά μέλη, έξι Έλληνες και ένας Αλβανός, με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, να περιλαμβάνει αλλά 14 άτομα, από τα οποία τρία είχαν συλληφθεί κατά την εξέλιξη των ερευνών στις 8 και 9/9/2011 καθώς και στις 29/11/2011 και είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε Ελληνικές φυλακές.

Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών σε σπίτια και άλλους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 3.613 γραμμάρια ηρωίνης, 645,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια χασίς, 60 δισκία μεθαδόνης, 2.770 ευρώ, επτά αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, 26 κινητά τηλέφωνα, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Στοιχεία της υπόθεσης διαβιβάσθηκαν στον Τμήμα Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, για να διενεργήσει οικονομική έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στα ακίνητα της Γλυφάδας και τον πολυχώρο αναψυχής-λούνα πάρκα στη Βόρειο Αφρική. Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κυρία ανάκριση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε