Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκλεβε πολυτελή σπίτια

Κύκλωμα αλλοδαπών που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών πολυτελών σπιτιών και ΙΧ στην ανατολική Αττική εξαρθρώθηκε μετά από συλλήψεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από καταδίωξη δύο Αλβανοί ηλικίας 21 και 27 ετών αντίστοιχα για παράνομη οπλοφορία. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα πιστόλι berreta με γεμιστήρα, μικροποσότητα κοκαΐνης και δύο κλειδιά αυτοκινήτων. Όπως διαπιστώθηκε τα κλειδιά ανήκουν σε ΙΧ που είχαν κλαπεί από Καλύβια και Ανάβυσσο.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλους τέσσερις ομοεθνείς τους ηλικίας 24, 24, 28 και 43 ετών αντίστοιχα οι οποίοι αναζητούνται είχαν συστήσει συμμορία και έκαναν ληστείες σε τράπεζες σε Εύβοια και Κορινθία αλλά και διαρρήξεις σε πολυτελή σπίτια.

Το κύκλωμα φέρεται να εντόπιζε σπίτια και διαμερίσματα σε περιοχές της νοτιοανατολικής και βορειοανατολικής Αττικής, τα άνοιγαν και ακινητοποιούσαν μέλη του προσωπικού ενώ στη συνέχεια άρπαζαν λεφτά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και κλειδιά αυτοκινήτων.

Επίσης προκύπτει ότι με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες περιπτώσεις :

1.Την 7-7-2010 μετέβησαν στο υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Χαλκίδα και με τη χρήση βαριοπούλας αποπειράθηκαν να σπάσουν τις γυάλινες προσόψεις της Τράπεζας.Απέτυχαν και διέφυγαν με κλεμμένο όχημα το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψαν .

2. Την 31-5-2010 φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Σταμάτα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη καθώς και τα μέλη της οικογενείας του και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Αφαίρεσαν επίσης και το αυτοκίνητο της οικογενείας με το οποίο και διέφυγαν.

3. Την 9-7-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και ένα αυτοκίνητο.

4. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και ένα αυτοκίνητο.

5 Την 15-6-2010 από διαμέρισμα στον Άλιμο αφαίρεσαν χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα καθώς και ένα αυτοκίνητο.

6.Την 19-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, τρείς κυνηγετικές καραμπίνες καθώς και ένα αυτοκίνητο.

7. Την 20-6-2010 από μονοκατοικία στην Ανάβυσσο αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές  καθώς και ένα  αυτοκίνητο.

8. Την 26-6-2010 από μονοκατοικία στο Λαγονήσι αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και δύο αυτοκίνητα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε