Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που “εξαφάνιζε” μηχανές στην Αττική – Μεταξύ τους και ανήλικος

γκαζάκια αστυνομία

Στα “χέρια” της ΕΛΑΣ βρίσκονται τα 4 μέλη του κυκλώματος που λήστευε μηχανάκια στην Βορειοανατολική Αττική. Πρόκειται για 3 νεαρούς Έλληνες και έναν 17χρονο Αλβανό.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ, προκύπτει τουλάχιστον 17 μηχανές έχουν κλαπεί από τα συγκεκριμένα άτομα. Η εγκληματική ομάδα ήταν δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση.

Ωστόσο το τελευταίο εξάμηνο φαίνεται να υπήρχε μία παύση, πιθανόν επειδή είχαν αντιληφθεί πως ο κλοιός γύρω τους στενεύει.

Πρόκειται για 3 Έλληνες ηλικίας 21, 22 και 23 ετών, και έναν 17χρονο Αλβανό. Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν και όπλα.

Ο τρόπος δράσης τους

Οι δράστες εντόπιζαν τις μηχανές – “θύματα”, που επί το πλείστον ήταν “enduro”. Κατά τις βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες προχωρούσαν στην κλοπή, και τις μετέφεραν σε δικό τους ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Στην συνέχεια είτε τις πωλούσαν στο εξωτερικό, είτε τις “έλυναν” και πωλούσαν τα ανταλλακτικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μοτοσικλέτες, τύπου «endurο», που στόχευε η ομάδα, ήταν επί το πλείστον αγωνιστικά μοντέλα. Για αυτές δεν προβλέπεται η έκδοση αδειών κυκλοφορίας, ενώ η χρήση τους περιορίζεται σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες, καθώς και σε αγώνες ταχύτητας και επιδείξεων, που διοργανώνονται ανά την επικράτεια.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης, σε οικίες και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν – μεταξύ των άλλων – πλήθος κλειδιών μοτοσικλετών, κινητά τηλέφωνα και μεγάλος αριθμός καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις